вівторок, 24 квітня 2018 07:15

Венгер залишає "Арсенал"

— Вважаю, Венгер оголосив про відхід з "Арсенала" у несподіваний момент, щоб струсонути команду перед півфінальними матчами Ліги Європи проти "Атлетико" (перший відбудеться у четвер. — ГПУ), — каже журналіст Євген Бєлозьоров, 52 роки.

20 квітня 68-річний француз Арсен Венгер оголосив, що по закінченні сезону залишить посаду головного тренера англійського "Арсенала". Обіймав її майже 22 роки — з вересня 1996-го. Торік уже був близький до відставки, але після виграшу Кубка Англії клуб продовжив співпрацю з ним ще на два сезони. Тобто — наставник залишає "Арсенал", маючи ще чинний рік контракту.

— Венгер пересидів у "Арсеналі, — вважає Бєлозьоров. — Йому треба було йти десь так 2010-го. Останнім часом серйозних успіхів клуб не мав. Після виходу до фіналу Ліги чемпіонів-2006 поступово здавав позиції. 2008 року у француза була остання яскрава команда.

"Арсенал" Венгера кінця 1990-х та початку 2000-х створював серйозну конкуренцію "Манчестер Юнайтед" під керівництвом Алекса Фергюсона. У сезоні 2003/2004 "Арсенал" не зазнав у англійській прем'єр-лізі жодної поразки. Але то був останній великий успіх Венгера — відтоді команда не виграє чемпіонат. "МЮ" почав конкурувати з "Челсі", а "Арсенал" — боротися за місце у четвірці. В останні два сезони — безуспішно. Торік лондонський клуб став п'ятим у чемпіонаті, цього сезону фінішує, очевидно, шостим. І вдруге поспіль не гратиме у Лізі чемпіонів. Єдиний шанс туди потрапити — перемогти у Лізі Європи.

— Навряд чи Венгер закінчить тренерську кар'єру, — прогнозує експерт. — Він — фанат своєї роботи, не має проблем зі здоров'ям.

Імовірно, французький фахівець наступний сезон проведе в іншому англійському клубі, "Евертоні". "Арсенал" натомість має намір запросити іспанця Луїса Енріке, який три роки тому виграв із "Барселоною" Лігу чемпіонів.

Футбол. Чемпіонат України 2017/18. Прем'єр-ліга. Другий етап. 1–6 місця

Результати матчів 28-го туру

"Верес", Рівне — "Динамо", Київ — 1:4; "Шахтар", Донецьк — "Ворскла", Полтава — 4:2; "Зоря", Луганськ — "Маріуполь", Донеччина — 3:1

29-й тур

27 квітня, п'ятниця

17.00 "Маріуполь" — "Шахтар" ТБ: "Футбол 1"

29 квітня, неділя

14.00 "Зоря" — "Верес" ТБ: "2+2"

19.30 "Ворскла" — "Динамо" ТБ: "Футбол 1"

Зараз ви читаєте новину «Венгер залишає "Арсенал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути