Ексклюзиви
середа, 27 жовтня 2010 06:02

Вейн Руні став найоплачуванішим футболістом світу

Автор: фото з сайта www.manutd.ru
  Новий контракт Руні з ”Манчестер Юнайтед” розрахований до літа 2015 року
Новий контракт Руні з ”Манчестер Юнайтед” розрахований до літа 2015 року

Керівництву англійського "Манчестер Юнайтед" удалося зберегти у  складі свою головну "зірку" — форварда 25-річного Вейна Руні. Лідер нападу недавно уклав нову угоду з клубом. Вона на п'ять років, передбачає підвищення заробітної плати гравця до 250 тисяч фунтів на тиждень, що зробить його найоплачуванішим футболістом світу.

Руні чудово провів минулий сезон, але наприкінці форварда спіткали травми. Проблеми зі здоров'ям не дали нападаючому нормально підготуватися до Кубка світу — Мундіаль він провалив. Початок цього сезону теж склався невдало — забивав за "МЮ" не Руні, а Бербатов. Хіба що у матчах за збірну Англії Вейн проявляв себе непогано, виконуючи роль розігруючого.

Водночас футболіст мав проблеми в особистому житті. Його дружина Колін вагітна, і в цей час Руні користувався послугами повій. Англійська преса роздмухала секс-скандал. Наставник "МЮ" Алекс Ферґюсон публічно засудив поведінку Руні, а потім перестав ставити його на матчі. Пояснював це травмою. Футболіст заявив, що цілком здоровий. А ще — що хоче піти з "МЮ".

Попередній контракт Руні з клубом закінчувався влітку 2012 року. Тому, аби вторгувати за гравця бодай якісь гроші, керівництво мало продати його якомога швидше. Називали трьох претендентів на придбання форварда — іспанські "Реал" та "Барселона", а також земляки з "Манчестер Сіті".

У шанси "Барселони" не дуже вірилося від початку: клуб має фінансові проблеми. "Реал" здатний заплатити. Але чи підійде іспанське середовище англійському футболісту? Навіть враховуючи, що королівський клуб очолює Жозе Моуріньйо, який уміє працювати з уродженцями Туманного Альбіону?

Тому найреальнішим варіантом видавався найбагатший клуб світу — "Манчестер Сіті". Арабські шейхи, які володіють "МС", були готові викласти за гравця 85 млн фунтів узимку, і 45 — улітку, надавши форварду щотижневу зарплату 285 тис. фунтів. Такий варіант цілковито влаштовував Колін Руні, яка не хотіла їхати з Манчестера через важку хворобу рідної сестри. У "МС" гравця уже бачили навіть фанати "МЮ". Вони оточили будинок футболіста, розгорнули прапор у кольорах "Манчестер Сіті", на якому було написано: "Іди! А потім — помри!" Футболіст мусив викликати поліцію.

Проте Ферґюсону таки вдалося домовитися з нападаючим. Раніше шотландський наставник "МЮ" без жалю розлучався з провідними гравцями — Девідом Бекґемом та Руудом ван Ністельроєм. Щоправда, вони залишали клуб у солідному футбольному віці, а Руні здатний принести ще багато користі, якщо йому не дошкулятимуть травми. Чергова з них залишила Вейна поза грою до середини листопада. Крім того, настільки різнопланового форварда важко замінити взагалі, а під час сезону й поготів.

Шантажуючи "МЮ" своїм можливим відходом, Руні нарікав на відсутність серйозних трансферів у клубі, без чого неможливо досягати перемог. Власники віце-чемпіона Англії — брати Ґлейзери — пообіцяли Ферґюсону 100 млн фунтів на придбання нових гравців. Якщо вони слова не дотримають, Руні піде з команди, і за нього отримають 30 млн. Відповідний пункт, як стверджує британська преса, прописаний у новому контракті форварда.

Зараз ви читаєте новину «Вейн Руні став найоплачуванішим футболістом світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути