вівторок, 20 травня 2008 18:43

Василь Іванчук виграв турнір у Софії

  Василь Іванчук визнає, що впродовж турніру в Болгарії йому таланило
Василь Іванчук визнає, що впродовж турніру в Болгарії йому таланило

Львівський шахіст Василь Іванчук, 39 років, став переможцем турніру у столиці Болгарії — Софії. У 10 матчах він не зазнав жодної поразки — шість разів переміг та чотири партії зіграв унічию. Іванчук випередив колишнього чемпіона світу Веселіна Топалова з Болгарії на півтора очка.

— Я був головним щасливчиком у Софії, — заявив львів"янин на прес-конференції після турніру. — Скільки невимушених помилок суперників — мені тепер не розрахуватися до кінця життя. Але без цього неможливо виграти жоден турнір. Згадайте мої партії з Топаловим: двічі по 7 секунд на сім ходів у найгостріших позиціях.

— Рейтинг софійського турніру — 2730 очок, — каже "ГПУ" прес-секретар Федерації шахів України Анатолій Яворський, 35 років. — У ньому взяли участь кілька гросмейстерів, які входять до десятки провідних шахістів світу. Іванчук набрав 8 очок — це високий результат для турнірів такого рангу. Важливо також, що в Софії не можна було погоджуватися на нічию. Звісно, "мирові" траплялися, але не після 35 ходу. А тоді, коли фігур на дошці не залишалося чи розвиток партії не передбачав іншого результату.

У рейтингу Міжнародної федерації шахів (ФІДЕ) Іванчук посідає 11 місце.

Чемпіоном світу за версією ФІДЕ є індієць Вішванатан Ананд. Цьогоріч він підтверджуватиме титул у протистоянні з Володимиром Крамником із Росії. Матч пройде у німецькому Бонні 11–30 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Василь Іванчук виграв турнір у Софії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути