вівторок, 29 вересня 2009 17:15

В українській прем"єр-лізі будуть вибори президента

Автор: фото: PHL
  Віталій Данилов знову буде балотуватися у президенти прем’єр-ліги
Віталій Данилов знову буде балотуватися у президенти прем’єр-ліги

У футбольній прем"єр-лізі України вибиратимуть президента. Точний їх термін ще не встановлено, але згідно з новим статутом організації, право голосу матимуть не лише власники клубів, а й їхні представники. Таке рішення прийняли на зустрічі президентів 11 клубів прем"єр-ліги. Ще п"ятеро — власники "Динамо", "Металіста", "Дніпра", "Арсеналу" та "Кривбасу" — її проігнорували.

Опозиційна п"ятірка хоче бачити президентом Вадима Рабиновича, господаря "Арсеналу". Президент "Динамо" Ігор Суркіс висуває також кандидатуру шефа "Металіста" Олександра Ярославського. Але на цей момент Рабинович не схильний балотуватися, а Ярославський взагалі ніколи не озвучував свого бажання обійняти цю посаду.

Кандидат від більшості — 42-річний Віталій Данилов, почесний президент першолігового ФК "Харків", нардеп-"бютівець". Рік він виконував обов"язки президента прем"єр-ліги, а недавно був затверджений на цій посаді. Данилов погодився на нові вибори й має твердий намір виставити на них свою кандидатуру.

— Якщо 11 клубів мене підтримують, чому маю відхиляти їхню довіру? — каже. — Чому більшість має слухатися меншості, а не навпаки? Мої особисті проблеми з Ярославським (кілька років тому Данилов пішов із "Металіста" і створив "Арсенал", перейменований пізніше на ФК "Харків". — "ГПУ")? У мене немає з ним жодних проблем, як у Олександра Владиленовича зі мною — запитайте його.

Зараз ви читаєте новину «В українській прем"єр-лізі будуть вибори президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути