Ексклюзиви
пʼятниця, 20 вересня 2019 00:56

У невдачах "Динамо" винен не тільки Михайличенко

Київське "Динамо" не може виграти шість матчів поспіль (учорашній матч проти "Мальме" не враховується. — ГПУ). Новий тренер Олексій Михайличенко в трьох матчах здобув тільки два очки.

Новому тренерському штабу "Динамо" бракує компетенції. За всієї поваги до колишніх успішних футболістів, потрібно розуміти, що хороший гравець — це ще не запорука хорошої тренерської роботи. Це зовсім інші професії. Уміння працювати тренером не приходить до футболіста. Потрібно окремо вчитися, набувати новий ­досвід.

Сучасна атакувальна гра не може будуватися тільки на навісних передачах. Я гарно пам'ятаю 1980–1990 роки. Тоді в арсеналі киян були флангові атаки, але осмисленіші, команда мала декілька варіантів розіграшу наступу. А футбол не стоїть на місці та стає все складнішим у власних принципах і аксіомах.

Клубу "Динамо" треба шукати компетентних людей, які розуміють сучасні тенденції розвитку гри. Варто звернути увагу на тренерів молодіжних команд Юрія Мороза й Ігоря Костюка.

Молоді футболісти блідо виглядають на полі. Тут проблема в моделі гри. Вони вчилися зовсім іншого футболу. Зараз їх перевчають. Футболісти вже виховані за іншими принципами, тепер із ними намагаються працювати методами з 1990-х. Звичайно, їм важко. Притому незрозуміла довіра до старожилів. Артем Бесєдін не схожий на футболіста, який може розв'язувати проблему забивного форварда. Нелогічна ставка на Дениса Гармаша в середині поля.

Не варто думати, що проблеми "Динамо" пов'язані тільки з роботою Михайличенка. Насправді, за попередні роки їх накопичилося багато. Потрібен грамотний спеціаліст, який їх зможе фахово розібрати. Варто просто його знайти. Зробити це в сучасних реаліях не так просто, але можливо.

Зараз ви читаєте новину «У невдачах "Динамо" винен не тільки Михайличенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути