вівторок, 11 вересня 2018 06:50

Уже немає залежності від Коноплянки і Ярмоленка

 

Збірна України з футболу здобула дві перемоги на старті Ліги націй. Підопічні 41-річного тренера Андрія ШевченкА 6 вересня обіграли на виїзді Чехію — 2:1, а 9 вересня перемогли Словаччину — 1:0. Уперше за часів Шевченка команда виграла два матчі за три дні.

Торік збірна України обіграла вдома Туреччину — 2:0. Тоді порадував не тільки результат, а і якість гри. Аналогічна ситуація з поєдинком у Чехії. Наші зіграли сильно. Упродовж матчу створювали моменти біля воріт суперника. Багато не реалізували. Але головне — чітко зреагували на швидко пропущений гол, уже на четвертій хвилині.

Тренер збірної Чехії Карел Яролім програв тренерське протистояння Андрієві Шевченку. Чехи зіграли в три центральні захисники. Господарі максимально наситили центр поля, маючи на флангах тільки по одному гравцеві. Активність Ярмоленка, Коноплянки за підтримки флангових захисників і постійне зміщення на правий фланг Марлоса дозволили нашій збірній мати перевагу на краях поля.

Гра у Львові проти словаків пройшла без глядачів. Україна була покарана європейським футбольним союзом за інцидент у грі Україна–Іспанія, який відбувся у жовтні 2015 року. Тоді в Києві на одному з секторів вивісили кельтський хрест, один з символів неонацизму.

Шевченко зробив тільки одну заміну порівняно з матчем проти Чехії. Микита Бурда замінив Сергія Кривцова на позиції правого центрального захисника.

Матч проти Словаччини був не такий видовищний. Команди грали обережно, вичікуючи помилок суперника. Можливо, тренер збірної Словаччини Ян Козак сподівався, що в другому таймі сил у господарів поля забракне. У нас був щільніший ігровий графік. Тому українці намагалися позиційно атакувати, пресингуючи суперника. Гості чекали на шанс у контратаці.

У позиційних атаках наша збірна моментів майже не створювала. Ніяк не могли пройти пару центральних захисників Шкртел-Шкриньяр. Контратаки словаків йшли через фланги, де діяли швидкі Володимир Вайсс і Роберт Мак. Пасивний в середині поля був лідер збірної Словаччини Марік Хамшик із "Наполі". Стандарти не створювали небезпеку біля воріт П'ятова. Вирішальними стали заміни у виконанні Андрія Шевченка. Гості не змогли підлаштуватися під вихід швидкого Віктора Циганкова. Прохід динамівця завершився фолом Мілана Шкриньяра, одного з найсильніших захисників чемпіонату Італії. Реалізований Ярмоленком пенальті визначив перемогу господарів.

Збірна України прогресує. Тренерський штаб отримав потрібний досвід і визначився з гравцями, на яких спиратиметься в майбутньому. Уже немає залежності від Коноплянки та Ярмоленка. Натуралізований бразилець Марлос посилив гру команди. Руслан Малиновський, особливо в чеському поєдинку, довів свою хорошу форму на старті сезону. Готовність цих футболістів розширила тактичні можливості збірної. Роман Яремчук успішно зіграв на позиції форварда й частково зняв проблеми в цій лінії. Він добре працював з партнерами, постійно рухався, пропонуючи себе. Такий форвард і потрібен Шевченкові.

Збірна України стала фаворитом групи в дивізіоні В.

Якщо ми фінішуємо першими, то наступного сезону гратимемо в дивізіоні А. Серед найсильніших європейських команд, які борються за перемоги в турнірі.

А от путівку до фінальної частини Євро-2020 потенційна перемога в групі не гарантує. Для цього треба перемогти в стикових матчах. Там зіграють чотири команди, що перемогли в кожній групі дивізіону В.

Футбол. Ліга націй. Дивізіон В

Перший тур

Чехія — Україна — 1:2 (1:1)

6 вересня. Угерське-Градіште. Стадіон "Миро­слав Валента". 8000 глядачів, розрахований на 8121. +20°C.

Суддя: Ентоні Тейлор, Англія

Чехія: Вацлик — Кадержабек, Гебреселассіє-к, Калас, Брабець, Боржил — Крменчик (Змргал, 46), Хушбауер, Сикора (Хоржава, 90+2), Соучек — Шик (Тецл, 83), Тренер: Карел Яролім

Україна: П'ятов-к — Караваєв, Кривцов, Ракицький, Матвієнко — Степаненко — Малиновський, Марлос, Ярмоленко (Зінченко, 66), Коноплянка (Циганков, 77) — Яремчук (Селезньов, 85). Тренер: Андрій Шевченко

Голи: Шик, 4, Коноплянка, 45+1, Зінченко, 90+3

Попередження: Хушбауер, 21, Соучек, 54

Другий тур

Україна — Словаччина — 1:0 (0:0)

9 вересня. Львів. Стадіон "Львів Арена". Без глядачів. +19°C.

Суддя: Анастасіос Сідіропулос, Греція

Україна: П'ятов-к — Караваєв, Бурда, Ракицький, Матвієнко — Степаненко (Сидорчук, 86) — Малиновський (Зінченко, 71), Марлос, Ярмоленко, Коноплянка (Циганков,78) — Яремчук (Селезньов, 85). Тренер: Андрій Шевченко

Словаччина: Дубравка — Шатка, Шкртел-к, Шкриньяр, Губочан — Лоботка, Куцка (Грегуш, 78), Гамшик — Мак, Вайсс (Руснак, 70), Немец (Дуда, 65). Тренер: Ян Козак

Гол: Ярмоленко, 80, з пенальті

Попередження: Губочан, 16, Коноплянка, 64, Дуда, 74, Сидорчук, 90+4

Календар матчів

13 жовтня, субота

Словаччина — Чехія

16 жовтня, вівторок

Україна — Чехія

16 листопада, п'ятниця

Словаччина — Україна

19 листопада, понеділок

Чехія — Словаччина

Зараз ви читаєте новину «Уже немає залежності від Коноплянки і Ярмоленка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути