вівторок, 02 жовтня 2012 07:30

"Ювентус" забив два "зайві" голи

Сьогодні донецький "Шахтар" проведе матч Ліги чемпіонів проти італійського "Ювентуса". Наприкінці минулого тижня обидва суперники провели домашні поєдинки у своїх національних чемпіонатах. "Шахтар" обіграв "Дніпро" — 2:1, а "Ювентус" — "Рому" — 4:1.

Що корисного може бути для "Шахтаря" у перемозі "Юве"?

1. Великий рахунок у матчі з "Ромою"

Чемпіон Італії підійшов дуже мотивований до гри проти римлян, щонайменше, з двох причин. По-перше, "Рому" тренує чеський фахівець Зденек Земан, давній ненависник "Ювентуса". Принизити його для туринського клубу було справою честі. По-друге, до гри проти "Роми" чемпіон Італії блідо відіграв у Флоренції і захотів реабілітуватися.

Але "Шахтар" це мало обходить. Важливо інше: коли команда трощить суперника, це не означає, що вона буде такою ж сильною у наступному поєдинку. "Ювентус" забив у суботу "зайві" голи. Вихолостився психологічно. Донеччани можуть обернути це собі на користь.

2. Андреа Пірло у стартовому складі

33-річний Пірло — "мозок" чемпіона Італії. Він провів прекрасний минулий сезон і за клуб, і за збірну. Але вік не дозволяє Пірло якісно грати у щільному режимі. Обидва минулотижневі матчі ветеран почав в "основі". На гру проти "Шахтаря" йому може бракувати сил. А без оптимального Пірло донеччани мають реальні шанси виграти середину поля.

Чого слід остерігатися "Шахтарю"?

1. Помилок в обороні

"Рома" в суботу показала, як не треба грати у футбол. Насамперед, у захисті. Схема римлян 1-4-3-3 призвела до численних розривів у лініях. "Шахтар" не практикує футбол "без голови", намагається діяти збалансовано, з двома опорниками точно. Але індивідуальний клас оборонців донеччан не зовсім європейського рівня. Кучер знову почав помилятися, ніколи не були еталонними у захисті Срна та Рац.

2. Командних маневрів "Ювентуса"

У складі туринців немає топ-футболістів. Треба зважити, що найкращі часи Пірло та Буффона позаду. Зате "Юве" відзначається поставленою колективною грою. Команда чудово рухається, активно використовує фланги. Влітку посилила лаву запасних. Це дає змогу підтримувати темп матчу упродовж усіх 90 хв.

3. Мірко Вучинич

Чорногорський форвард — лідер атак "Юве". Він не швидкий, зате прекрасно оснащений технічно, відчуває м'яч і момент. Для донеччан важливо буде передбачити, що зробить Вучинич наступної миті.

4. Джорджіо К'єлліні на стандартних ситуаціях

Малотехнічний та слабкий у позиційній грі, лівий центральний захисник "Ювентуса" впевнено почуває себе в очній боротьбі із суперником. А головне — постійно йде в атаку під час штрафних та кутових на користь "Ювентуса". І, ведучи повітряну боротьбу, активно допомагає собі руками. Непомітно для суддів. "Шахтар" має це врахувати.

Футбол. Ліга чемпіонів Груповий турнір. Група "Е"

"Ювентус" (Турин, Італія) — "Шахтар" (Донецьк, Україна)

2 жовтня. 21.45. Турин. Стадіон "Ювентус", розрахований на 41 000 глядачів.

Суддя: Бас Нейхенс (Нідерланди).

ТБ: "Україна", "Футбол".

Шанси команд:

перемога "Ювентуса" — 30%, нічия — 50%, перемога "Шахтаря" — 20%.

 

Зараз ви читаєте новину «"Ювентус" забив два "зайві" голи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути