понеділок, 10 грудня 2007 16:11

Юрій Сьомін очолив київське "Динамо"

Автор: фото: УНІАН
  Новий головний тренер столичного ”Динамо” Юрій Сьомін вважає, що команда укомплектована. Посилюватиме склад за рахунок резервістів
Новий головний тренер столичного ”Динамо” Юрій Сьомін вважає, що команда укомплектована. Посилюватиме склад за рахунок резервістів

За останні три місяці у столичному "Динамо" повністю оновилося керівництво. У вересні віце-президента Йожефа Сабо та спортивного директора Леоніда Буряка замінив Резо Чохонелідзе з італійського "Мілана". Він посів новостворену посаду генерального директора й нині відповідає за футбольні питання та селекцію.

У суботу в "Динамо" з"явився головний тренер. Із нового року наступником Олега Лужного буде 60-річний росіянин Юрій Сьомін. Він відомий уболівальникам як тренер московського "Локомотива". Контракт розрахований на два з половиною роки.

— Із Юрієм Павловичем ми вели тривалі переговори, — розповідає президент клубу Ігор Суркіс, 48 років. — Розпочалися вони на початку року, коли він працював президентом "Локомотива" та придбав у нас захисника Родольфо.

Із настрою, з яким Ігор Суркіс представляв нового тренера, видно, що на співпрацю з Сьоміним президент покладає надії.

— Переконаний, що він стане тренером, який відродить колишню славу "Динамо". Моя впевненість базується на кількох фактах. Першим тренером, із яким наш клуб став чемпіоном СРСР, був росіянин Соловйов, на зміну йому прийшли теж росіяни Маслов та Севідов. Вони створили чудову команду, міцну базу, на якій Лобановський досяг незабутніх успіхів. А ще мені імпонує стиль роботи Юрія Сьоміна та малюнок гри його команд. Це досвідчений тренер, який знає, що та як робити.

Лобановський 1997-го не замінив у команді жодного гравця

Останній рік Сьомін працював президентом "Локомотива". А першою командою, яку очолив Юрій Павлович, був "Памір". У Душанбе він пропрацював рік, а 1983-го прийняв "Локомотив" — на той час п"яту команду Москви. Залізничники балансували між першою та вищою лігами й були постачальниками очок та гравців для інших столичних команд. За 22 роки Сьомін вивів клуб у лідери російського футболу — двічі вигравав чемпіонат країни та чотири рази здобував Кубок. Після звільнення позаторік нетривалий час працював із національною збірною Росії та московським "Динамо". У обох випадках — без особливих успіхів.

Тиждень Сьомін проведе в Москві. Потім прибуде до Києва, де займатиметься складанням планів щодо підготовки до другого кола чемпіонату України та трансферною діяльністю. Схоже, що масового розпродажу гравців не буде.

— Не можу сказати, що кияни зараз перебувають у глибокій ямі, — каже тренер після підписання контракту. — На мій погляд, у команді кваліфіковані гравці. Сподіваюся, з моєю допомогою вони зможуть розкрити себе на сто відсотків. "Динамо" достатньо укомплектоване, посилення необхідне лише в окремих ланках. Добре, якщо вдасться вирішити це питання. Якщо ж ні — шукатимемо підсилення серед резервістів.

Ігор Суркіс пообіцяв витратити на нових гравців рівно стільки, скільки буде потрібно для підсилення команди. А ще навів приклад Валерія Лобановського. Той, коли повернувся в команду 1997-го, не замінив жодного гравця. А за два роки вивів "Динамо" до півфіналу Ліги чемпіонів.

1947, 11 травня — Юрій Сьомін народився в Оренбурзі, Росія
1983 — розпочав тренерську роботу. Очолював "Памір" із Душанбе, московські "Локомотив" та "Динамо", олімпійську збірну Нової Зеландії, національну збірну Росії
1996, 1997, 2000, 2001 — володар Кубка Росії
1998, 1999 — півфіналіст Кубка володарів кубків
2002, 2004 — чемпіон Росії
Із січня 2008 року — головний тренер "Динамо" (Київ)
Заслужений тренер Росії та Таджикистану. Під час кар"єри футболіста виступав за московські клуби "Спартак", "Локомотив", "Динамо", краснодарську "Кубань" та алма-атинський "Кайрат"

Зараз ви читаєте новину «Юрій Сьомін очолив київське "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути