вівторок, 20 листопада 2012 00:00

"Українські отамани" програли казахам

Минулої п'ятниці, 16 листопада, в Києві новостворена боксерська команда "Українські отамани" дебютувала у напівпрофесіональному турнірі Всесвітньої серії боксу WSB. Наші боксери поступилися казахській "Астана Арланс" — 2:3.

WSB — світовий командний чемпіонат, який проводить Міжнародна асоціація любительського боксу AIBA. Матчі складаються з п'яти поєдинків у різних вагових категоріях. Формула боїв — п'ять раундів по 3 хв. Спортсмени виходять у ринг, як у професіональному боксі — без шолома і з голим торсом.

Тепер розпочався третій сезон WSB. Чинним чемпіоном є команда з Мілана. До тріумфу італійців привели заслужений тренер України Сергій Корчинський та найкращий боксер WSB 2012 року, українець Сергій Дерев'янченко. Обидва тепер у складі півфіналіста другого сезону WSB — команди "Астана Арланс". "Українські отамани" — дебютанти WSB, але серед них чимало боксерів, які мають досвід виступів у серії.

Українська команда на першому етапі по двічі зустрінеться з командами із Казахстану, США, Італії, Німеччини й Англії. Останній матч наші боксери проведуть 1 березня 2013 року. В іншій групі за чотири путівки до наступного кола змагатимуться представники Росії, Алжиру, Азербайджану, Польщі, Мексики й Аргентини. Після групового раунду зі стадії чвертьфіналу почнуться матчі на виліт.

Чемпіони Олімпіади Василь Ломаченко, Олександр Усік іще відновлюються після Ігор і зможуть допомогти команді тільки після Нового року. Тож "Українські отамани" виставили на матч із казахами резервний склад. Перемоги здобули В'ячеслав Кісліцин і Денис Пояцика, а програли свої бої Іван Ільницький, Дмитро Митрофанов і Ростислав Архипенко. Найцікавішим у матчі стала українська дуель між Митрофановим та Дерев'янченком. У підсумку перемогу розділеним рішенням суддів здобув Дерев'янченко — 49:46, 49:46 і 46:49. Наступний матч "Українські отамани" проведуть 23 листопада, на виїзді проти німецької команди.

Здивувала атмосфера на турнірі в Києві. Ринг-анонсер Сергій Бриль веде вечір боксу в українській столиці виключно російською. Запрошує в ринг на представлення публіці команду "Украинские атаманы". Хлопці виходять під російськомовний реп. Звучить гімн України. Жоден із боксерів і тренерів нашої команди, які є в рингу, не співає та не тримає руку на серці. Стоять із такими обличчями, як на жалобній церемонії.

Зараз ви читаєте новину «"Українські отамани" програли казахам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути