середа, 12 вересня 2012 05:45

Українська "молодіжка" програла вирішальний матч

Молодіжна збірна України з футболу, вік гравців до 21 року, не змогла пробитися до плей-оф за право виходу до фінальної частини Євро-2013. Підопічні Павла Яковенка програли у вирішальному поєдинку Швеції — 1:2. Матч відбувався у місті Кальмаре. Господарі забили два голи на 5-й та 7-й хвилинах. Українці, яких до плей-оф виводила тільки перемога, відіграли один м'яч на 82-й хвилині. У ворота ударом здалеку поцілив Андрій Богданов, півзахисник київського "Динамо".

— Викликав питання стартовий склад українців на матч, — каже 58-річний Олександр Іщенко, заслужений тренер України. — Думаю, нам бракувало габаритного форварда, який міг би зачепитися за м'яч і повести силову боротьбу з потужними шведськими захисниками. Таким нападаючим міг би стати Євген Павлов з "Волині". Але його у нашому складі не було. Тренерський штаб зробив ставку на контроль м'яча у центрі поля, випустив хлопців, схильних до комбінаційної гри, а не до боротьби. Тому ми виявилися неготовими до чіпкості суперника. Провалилися центральна вісь — не впоралися півзахисники Шахов та Гречішкін. Треба було з перших хвилин випускати Богданова, який навів би лад у середині поля.

Найбільш прикрим моментом, на думку експерта, стало небажання грати Віталія Балашова з "Чорноморця".

— Він вийшов на заміну, але діяв так, наче йому хтось винен, — додає Іщенко. — Абсолютна байдужість до гри. Думаю, про збірну з таким ставленням він може забути найближчим часом.

Упродовж відбірного турніру команда Павла Яковенка не демонструвала стабільності: обіграли вдома шведів — 6:0 та поступилися Литві — 0:1, перемогли у меншості Словенію і зіграли внічию на Мальті.

— Спільна провина тренерського штабу та футболістів, — вважає Олександр Олексійович. — Добре, результат для "молодіжки" не головне. Але ж на жодного з футболістів не можна покластися як на кандидата до національної команди. Потенційно такими можуть стати Кривцов чи Богданов. Але від них не знаєш чого очікувати.

14 команд, які успішно пройшли відбірний турнір, за місяць у стикових матчах розіграють сім ліцензій до фінальної частини Євро-2013. Вона відбудеться у червні наступного року в Ізраїлі. Господарі потрапили до фінальної частини автоматично.

Зараз ви читаєте новину «Українська "молодіжка" програла вирішальний матч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути