четвер, 29 грудня 2011 05:00

Українці тричі вигравали на чемпіонатах світу з таїландського боксу

Автор: Фото з сайта www.kombat.odessa.ua
  Чотириразовий чемпіон світу Артур Кішенко
Чотириразовий чемпіон світу Артур Кішенко

Таїландський бокс почав розвиватися в Україні 1989 року, а 1995-го створили вітчизняну федерацію з цього виду спорту. На сьогодні вона об'єднує 30 клубів та секцій у 26 містах України.

— Таїландський бокс більш жорсткий вид спорту, ніж бокс звичайний, — розповідає віце-президент ФТБУ Павло Євтушенко. — У нас дозволяється працювати руками, ногами, можуть використовуватися підкати, захоплення. Якщо в боксі 70 відсотків ударів йде в печінку або в голову, то в тайському боксі можна бити у будь-яку частину тіла. Тренувальний процес — гармонійний, навантаження йде рівномірно на всі групи м'язів. Спортсмену, щоб уперше вийти на ринг, треба тренуватися не менше, ніж півроку. До того на бій його ніхто не випустить — це небезпечно.

Українці регулярно беруть участь у чемпіонатах світу. Там їхніми суперниками стають представники 100 країн. Серед головних — Росія, Білорусь і Таїланд. Наші постійно були серед призерів у загальному заліку. Тричі виборювали перше місце.

— Серед найкращих боксерів я відзначив би двох, — каже Євтушенко. — Це п'ятиразовий чемпіон світу Максим Неледва та Артур Кішенко. Титул найсильнішого він вигравав чотири рази. Живе Артур у Нідерландах, але на міжнародних змаганнях постійно представляє Україну. А взагалі ФТБУ підготувала вісьмох переможців Кубка Європи, 10 фіналістів Кубка світу, 20 майстрів міжнародного класу.

Зараз ви читаєте новину «Українці тричі вигравали на чемпіонатах світу з таїландського боксу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути