четвер, 30 вересня 2010 03:36

Україна зіграє з Бразилією

Перед футбольною збірною України цього року постала невідома раніше проблема — з ким грати? Уперше за час існування нашого футболу, включно з радянським періодом, національна команда не бере участі у відбіркових турнірах світової та європейської першостей.

Коли порушили питання про організацію контрольних матчів, гідних суперників, як виявилося, знайти практично неможливо. Цьогорічні ігри проти Норвегії, Нідерландів та Польщі були відповідями на проведені з цими командами товариські зустрічі. На них суперники виставляли не найсильніші склади. Зрозуміло — всі континентальні збірні грають зараз відбір до Євро-2012, і ризикувати здоров"ям провідних гравців у контрольних матчах немає жодного сенсу.

У бразильців ті самі проблеми, що і в нас

Тож "вікна" ФІФА для матчів національних команд Україні доводиться "закривати" із великими труднощами. На 8 жовтня запланували гру в Києві проти Канади. За всієї поваги до футболу цієї країни, яка перебуває на 88-му місці у світовому рейтингу, навряд чи цей матч допоможе нашій збірній виявити найкращі якості та зібрати повний стадіон. Зате на 11 жовтня призначили поєдинок проти Бразилії.

П"ятиразові чемпіони світу мають ті самі проблеми, що й збірна України. Гравці мусять відпочивати півтора тижня, доки їхні партнери із європейських клубів гратимуть за свої національні команди. Тож бразильці, чия збірна здебільшого складається з футболістів європейських клубів, так само шукають суперника серед незайнятих команд.

Грати у себе вдома, долаючи заради цього півпланети, бразильцям, як і їхнім можливим суперникам, незручно. Фізично і матеріально. Тому Бразилія гратиме проти України в Лондоні.

Зараз ви читаєте новину «Україна зіграє з Бразилією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути