понеділок, 08 лютого 2010 18:48

Україна програла Італії

Жіноча збірна України з тенісу дебютувала у світовій групі Кубка Федерацій. У чвертьфіналі наші спортсменки поступилися чинному володареві трофею — Італії. На хардових кортах харківського палацу спорту "Локомотив" гості перемогли — 4:1.

Після першого матчу Олени Бондаренко з Франческою Ск"явоне певні сподівання залишалися. Старша із сестер, схоже, вийшла на один зі своїх найвищих функціональних рівнів. Бондаренко виграла — 6:1, 6:4.

Переломним моментом став другий сет її матчу проти Пеннетти. Хороша гра в першій партії проти 12-ї ракетки світу давала надію на перемогу у вирішальному геймі на тай-брейку. Та знову підвела психологічна підготовка — 3:7.

Олена погоджується, що нервувала та поспішала у вирішальних розіграшах.

Загальний успіх неможливий без другого сильного гравця. Катерина Бондаренко не змогла принести збірній жодного очка. Програш Флавії Пеннетті виглядав закономірним, але в матчі зі Ск"явоне після вдалого першого сету (6:2) молодша сестра провалилася (1:6, 1:6). Досвід 30-річної італійки та відсутність волі до перемоги в Катерини стали кінцем наших виступів на цьому етапі.

Парний матч став формальністю. Незіграна пара Коритцевої та Кутузової не змогла перервати безпрограшну серію дуету Вінчі-Еррані.

Тепер наша збірна буде змагатися за право залишитися в світовій групі в раунді плей-офф. Її суперниками можуть стати збірні Австралії, Франції, Естонії та Словаччини. Перших двох ми вже перемагали. Жеребкування відбудеться за 10 днів.

Зараз ви читаєте новину «Україна програла Італії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути