вівторок, 23 серпня 2016 06:55

Україна посіла 31-ше місце на Олімпійських Іграх
2

Веслувальник з Одеси Юрій Чебан виграв змагання каноїстів на дистанції 200 метрів. Це його друга перемога на Іграх
Фото: ФОТО: REUTERS
Ганна Різатдінова — уродженка Сімферополя — посіла третє місце у художній гімнастиці

— Наш виступ не назвав би ганьбою чи провалом. Найправильніше слово — невдача, — каже 41-річний Костянтин Клименко, спортивний коментатор Першого національного каналу.

Він працював на Олімпіаді у бразильському Ріо-де-Жанейро.

— Зараз важко сказати, якою буде Україна на Олімпіаді-2020 у японському Токіо. Треба ставити реальне завдання — потрапити до двадцятки найкращих команд, — продовжує Клименко. — Нині медалі здобувають самородки. Немає жодної, яку можна було б назвати результатом підготовки й достатнього фінансування. Прикро, що жодної медалі не виграли боксери. Більшого чекав від легкоатлетів, а вони отримали тільки одну "бронзу". Не мали медалей в академічному веслуванні, хоча жіноча парна четвірка — переможці Ігор-2012.

У неділю закінчилися літні Олімпійські ігри, ХХХІ в історії. Українці здобули 11 медалей — дві золоті, п'ять срібних і чотири бронзові. Посіли 31-ше загальнокомандне місце. 20 років тому, коли Україна вперше виступала самостійною командою, фінішувала дев'ятою.

Одесит 30-річний Юрій ­Чебан удруге поспіль виграв Ігри на 200-метровій дистанції у змаганні каноїстів.

До фіналу потрапив з останнім часом. Стартував по восьмій, найменш престижній доріжці. Почав стрімко, лідирував. Після 150 м Юрія став наздоганяти Валентин Дем'яненко — уродженець Черкас, який виступає за Азербайджан.

— Не виключено, що закінчу кар'єру, — каже Чебан після фінішу.

У веслування його привела мати. Вона — волонтер у зоні АТО.

Срібну нагороду для України здобув п'ятиборець Павло Тимощенко, 29 років. 2015-го він став чемпіоном світу, але зламав ногу й півроку відновлювався.

23-річна Ганна Різатдінова принесла "бронзу" в художній гімнастиці. А 21-річний Тарас Міщук і Дмитро Янчук, 23 роки, фінішували третіми у змаганнях каноїстів на дистанції 1000 м.

"Золото" Ігор для України виграли Олег Верняєв (гімнастика, бруси) і Юрій Чебан (веслування на каное).

"Срібло" — Сергій Куліш (стрільба), Жан Беленюк (боротьба), Павло Тимощенко (сучасне п'ятиборство), жіноча збірна з фехтування на шаблях, Олег Верняєв (гімнастика, багатоборство)

Бронзовими призерами стали Ольга Харлан (фехтування, шабля), Дмитро Янчук і Тарас Міщук (веслування, каное), Ганна Різатдінова (художня гімнастика), Богдан Бондаренко (легка атлетика, стрибки у висоту).

29 років має аргентинець Даріо Друді, новий головний тренер кропивницької "Зірки". Змінив на посаді Сергія Лавриненка. Раніше працював помічником Марселіно Гарсії Тораля в іспанському "Вільярреалі".

Друді працює тренером з 16 років. Дебютував в українській прем'єр-лізі невдало. "Зірка" вдома програла "Чорноморцю" — 0:1.

Зараз ви читаєте новину «Україна посіла 31-ше місце на Олімпійських Іграх». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути