Ексклюзиви
четвер, 13 жовтня 2011 05:00

Україна обіграла Естонію

Автор: фото: Павло Кубанов
  Голкіпер збірної України Олександр Рибка (у центрі, у світлій формі) дебютував за національну збірну України і відстояв ”на нуль”
Голкіпер збірної України Олександр Рибка (у центрі, у світлій формі) дебютував за національну збірну України і відстояв ”на нуль”

У вівторок футбольна збірна України провела товариський поєдинок. На арені "Ле Кок" у Таллінні підопічні Олега Блохіна обіграли команду Естонії — 2:0. За кілька днів до того наші здобули ще одну перемогу, над Болгарією — 3:0.

Поєдинок в естонській столиці не дуже цікавить місцевих жителів. Причин цьому кілька. Перша — товариський статус матчу. Естонців більше хвилює не гра з Україною, а результат зустрічі Словенія–Сербія, який вирішить, чи пройде балтійська команда до плей-оф. Друга: до Таллінна через проблеми зі спиною не прилетів Андрій Шевченко, головна "зірка" української команди. По-третє, погані для футболу погодні умови — хмарно, +7°С, за півгодини до матчу почалася злива.

Блохін за день до матчу ухилився від прямої відповіді на запитання щодо основного голкіпера на естонський поєдинок. Але таки дотримав  обіцянки й дав змогу дебютувати у збірній Олександру Рибці. Немає несподіванок і щодо інших позицій: оборона у тому ж складі, що і з Болгарією, а в атаці за відсутності Шевченка, Вороніна та Девича ставку роблять на Коноплянку, Гусєва й Мілевського. Тренер збірної Естонії натомість не випускає у стартовому складі Костянтина Васильєва, який кілька днів тому забив два голи у матчі з Північною Ірландією.

Українці починають матч упевнено. Насамперед гості чітко працюють у середині поля. Гармаш устигає практично всюди, Алієв намагається зв'язати гру, а Гусєв інколи опиняється на місці форварда, коли Мілевський опускається заглибоко.

На 11-й хв. матчу фанати естонців уперше грають похоронний марш, хоча очевидних причин для цього немає — їхня команда, хоч і поступається територією, але намагається уважно діяти уже на підступах до свого штрафного майданчика. Голкіпер естонців Парейко у гру практично не вступає — українці мало б'ють по воротах. Це головна проблема наших у цілком пристойному другому таймі. Блохін постійно на ногах, підказує гравцям і, театрально розводячи руки, реагує на їхні рішення в ігрових ситуаціях.

Наприкінці першого тайму Гусєв відкриває рахунок чітким ударом у нижній кут із меж штрафного майданчика. У епізоді з голом грамотно грає Гармаш: Денис маневром "захоплює" за собою оборонця, що дозволяє Гусєву вийти на ударну позицію.

Другий тайм Блохін здебільшого сидить на лаві запасних. У перерві він робить дві заміни: Назаренко замість Гармаша, а Ярмоленко — на місце Гусєва. Структура гри гостей дещо розладнується, в центрі починають виникати вільні зони, розриви, що не дозволяє чітко виходити з оборони. Наслідок — захисники часто змушені грати через Рибку.

По перерві естонський сектор іще раз виконує жалобний марш. Трапляється це після 58-ї хв. Тоді поле залишає воротар господарів Сергій Парейко. Трибуни несамовито скандують його ім'я хвилини зо 3, встигаючи ще привітати Анатолія Тимощука, який проходив біля них після заміни.

Наприкінці зустрічі українці забивають удруге після грамотного долучення до атаки Бутка і його передачі на Алієва. А головним героєм останніх хвилин стає Рибка: він реагує на підступний удар зі штрафного, та ще й парирує пенальті від Васильєва, реагуючи на удар, а не навмання.

Матч закінчується, але естонські вболівальники залишаються на стадіоні та спостерігають за матчем Словенія–Сербія. Трансляція відбувається на великому табло, розташованому в кутку стадіону. Талліннські фани гаряче підтримують словенців. Ті виграють, отже Естонія зіграє у плей-оф-раунді до Євро-2012.

Футбол. Товариський матч

Естонія–Україна — 0:2 (0:1)

11 жовтня. Таллінн. Стадіон "Ле Кок". 3 тис. глядачів (розрахований на 9600)

Суддя: Роберт Малек (Польща)

Естонія: Парейко (Котенко, 58), Яагер (Шишов, 46), Клаван, Степанов-к, Баренгруб, Вунк, Дмитрієв, Теністе (Васильєв, 46), Пурі (Круглов, 46), Кінк (Пур'є, 46), Ахюпера (Сааг, 46).

Тренер: Тармо Рюютлі

Україна: Рибка, Бутко (Федецький, 85), Чигринський, Михалик, Селін, Тимощук (Ротань, 71), Гармаш (Назаренко, 46), Алієв (Гай, 74), Гусєв (Ярмоленко, 46), Коноплянка, Мілевський (Селезньов, 71)

Тренер: Олег Блохін

Голи: Гусєв (45), Алієв (68)

На 83-й хв. Васильєв не реалізував пенальті (воротар)

 

Сьогодні пройде жеребкування плей-оф

У вівторок завершився відбірний турнір Євро-2012. 12 із 16 учасників фінальної частини відомі: Україна, Польща, Німеччина, Нідерланди, Італія, Іспанія, Англія, Греція, Росія, Швеція, Данія, Франція.

Іще чотири путівки розіграють у раунді раунді плей-оф Чехія, Боснія, Ірландія, Туреччина, Португалія, Чорногорія, Хорватія, Естонія. Жеребкування відбудеться 13 жовтня, а матчі цього раунду пройдуть 11 та 15 листопада.

Жеребкування фінальної частини Євро-2012 запланували на 2 грудня у київському палаці "Україна".

 

Зараз ви читаєте новину «Україна обіграла Естонію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути