вівторок, 03 липня 2012 00:30

УЄФА сподобався експеримент із п'ятьма арбітрами

У Києві відбувся виконком УЄФА. Генеральний секретар організації Джанні Інфантіно розповідає про його основні рішення.

Арбітри

Голова суддівського комітету УЄФА П'єрлуїджі Колліна провів презентацію щодо експерименту з п'ятьма арбітрами. Він розповів про всі його плюси та мінуси, оцінив їх роботу за три роки. Колліна підтримав ідею з п'ятьма рефері і виступив за те, щоб так було надалі на всіх матчах УЄФА. Так, під час Євро-2012 допустили одну помилку (не зарахували гол Девича у матчі Англія — Україна. — "ГПУ"), але вона стала єдиною на тисячу матчів. Загалом експеримент дав дуже позитивні результати. Підтримка була 100 відсотків.

Також міжнародні футбольні організації зможуть почати відкриту дискусію про застосування технологій із визначення гола. Вони озвучать свою позицію 5 липня.

Фінансова "Чесна гра"

Створили інстанцію з фінансового контролю клубів. До її складу входять дві палати — слідча й арбітражна. Перша розслідуватиме справи, друга виноситиме рішення. До арбітражної палати належать голова, по двоє віце-президентів і членів. У слідчій палаті — голова та семеро членів. Жодного українця у новоствореній інстанції немає. Цей склад організації працюватиме до 30 червня 2015 року. Суть "чесної гри" — клуби не можуть витрачати більше, ніж заробляють.

Господарі Суперкубка

Матч за Суперкубок УЄФА-2013 відбудеться в чеській Празі. 2014-го поєдинок прийме Кардіфф, Вельс. 2015-го, Тбілісі.

Гроші від УЄФА

Завдяки чемпіонату Європи футбольні клуби заробили 100 мільйонів євро. 40 мільйонів розподілять між командами, що делегували своїх футболістів на матчі відбору Євро-2012. Сума за кожного гравця буде фіксованою. 60 мільйонів отримають клуби, чиї футболісти грали безпосередньо в Україні та Польщі. Сума виплати залежатиме від того, скільки футболіст грав на турнірі і рейтингу клубу.

40 мільйонів євро для Ліги Європи

УЄФА намагається підняти престиж Ліги Європи. Турнір отримає додаткові 40 мільйонів євро. До 2015 року союз очікує збільшення прибутків від обох турнірів — на 22 відсотки від Ліги чемпіонів та 12 відсотків від Ліги Європи.

Зараз ви читаєте новину «УЄФА сподобався експеримент із п'ятьма арбітрами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути