Ексклюзиви
пʼятниця, 10 серпня 2018 00:25

Удома кияни мають виграти, а не "забезпечити результат"

Оцінки гри "Динамо" в першому матчі відбору до Ліги чемпіонів можна спокійно поділити на дві частини. Недоброзичливці казатимуть, що динамівці грали у Празі в антифутбол, відверто відбиваючись від команди посереднього класу і, не зумівши нічого протиставити опонентам. Симпатики "Динамо" наполягатимуть на тому, що команда в матчі проти "Славії" успішно виконала глибокий тренерський задум, отримавши задовільний результат. Об'єднує ці нібито протилежні оцінки лише одне: всі погоджуються, що "Динамо" у Празі зіграло погано.

Мені гра у Празі нагадала поєдинок у Афінах півроку тому, коли динамівці так само ледь "відскочили", зігравши ті самі 1:1 із відверто посереднім суперником в особі АЕКу. Що було потім, усі мають пам'ятати: спочатку вимучена "нулівка" в Києві та прохід далі. А потім поразка від "Лаціо". Тоді, коли пригадати, нам казали, що команда виходить на "пік форми" після зимових зборів і що він настане всередині березня. Що було потім? "Динамо" спочатку вилетіло з Ліги Європи, а потім програло й чемпіонат, і Кубок, попри те, що ніби було "на піку форми".

Тепер окремі оглядачі, тренери мовчать, повторюють те саме — команда після зборів вийде на "пік форми" пізніше. Не знаю, чи так це насправді, але може статися те саме, що й навесні. Поки що "Динамо" відверто "не біжить", що найбільш яскраво видно на прикладі Циганкова, який нічим не нагадує себе самого навесні. Можна, звісно, і далі стояти по два тайми біля своїх воріт, розраховуючи на щасливий випадок. Але удача рано чи пізно відвернеться. І що тоді? "Славію" цілком можна було обіграти, якби "Динамо" грало у футбол, а не "здобувало результат". Досить було просто активно йти в атаку, а не чекати фінального свистка з першої секунди.

Добре, що все закінчилося саме так, а не як торік у Берні з "Янг Бойз". Тоді "Динамо" теж чомусь зупинилося і притиснулося до своїх воріт замість того, щоб грати у футбол. Хоча за тиждень до того в Києві дуже навіть бігло. Хочеться вірити, що байки про міфічний "пік форми" залишаться байками. І наступного вівторка динамівці побіжать і виграють у "Славії". Саме виграють, а не "забезпечать результат".

Зараз ви читаєте новину «Удома кияни мають виграти, а не "забезпечити результат"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути