пʼятниця, 08 листопада 2019 00:25

У жіночому тенісі немає явного фаворита

Українська тенісистка Еліна Світоліна програла австралійці Ешлі Барті фінальний матч Підсумкового турніру. Результат справедливий. Барті зіграла так, як потрібно першій ракетці світу. Давала суперниці мікрошанси, але нівелювала їх. Еліна намагалася "зачепитися". Перевіряла суперечливі м'ячі, але щоразу зазнавала невдачі.

Сам матч був високого рівня. Головний фактор — календар. Еліна брала участь у більшій кількості турнірів, зокрема європейському й азіатському. Звичайно, таке пересування по світу вплинуло на фізичну підготовку. Не можна сказати, що Світоліна повзала по корту. Але саме в мікрошансах фізична форма має значення.

У першій партії перевага суперниці була незначна. Друга — розвернула Еліну в не зовсім зручний для неї теніс, який вона так і не змогла подолати. Світоліній удалося підрівняти гру, але не подолати чи перемогти суперницю. Барті вже була впевнена в собі та своїй перемозі.

Торік Світоліна виграла Підсумковий. Важко сказати, чи тиснуло це на неї. Я думаю, коли сам гравець вже увійшов у турнір, у нього немає зайвих думок про те, як він тут зіграв торік. Потрібно думати про нові досягнення. Такий підхід — набагато раціональніший.

За сезон-2019 Світоліна стала сильніша. Про це, насамперед, свідчать результати виступів на турнірах "Великого шолома" — вона двічі грала у півфіналі. А також високий результат на Підсумковому. На сьогодні Еліна Світоліна — класний, топовий гравець. Життя покаже, чи зможе вона стати найкращою тенісисткою світу. У жіночому тенісі немає явного фаворита. Ціла група гравчинь може піднятися на першу сходинку.

Зараз ви читаєте новину «У жіночому тенісі немає явного фаворита». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути