пʼятниця, 11 листопада 2011 00:15

"У нападі має грати тільки Девич"

Автор: фото з сайта www.sfw.org.ua
  Уродженець Белграда, форвард Марко Девич (праворуч) прийняв українське громадянство і дебютував у нашій збірній торік 4 вересня
Уродженець Белграда, форвард Марко Девич (праворуч) прийняв українське громадянство і дебютував у нашій збірній торік 4 вересня

11 листопада футбольна збірна України зіграє з Німеччиною. Наша команда напередодні цього поєдинку зазнала чималих кадрових втрат. Причина — травми та хвороби.

Точно не зіграють Олександр Шовковський, Дмитро Чигринський, Тарас Михалик, Андрій Воронін. Під питанням участь у матчі Олега Гусєва, Андрія Шевченка, Олександра Алієва, Дениса Гармаша, Олексія Гая, Євгена Хачеріді.

Хто може замінити цих футболістів і як зміниться малюнок гри команди Олега Блохіна? Експерт "ГПУ" — колишній тренер збірної України Олександр Іщенко, 56 років.

Воротар

Блохін прийме рішення щодо цієї позиції зранку в день гри. Керуючись думкою тренера воротарів Юрія Роменського. Але мені здається, відповідь щодо першого номера в п'ятничній грі очевидна — у стартовому складі вийде Олександр Рибка. Він не пропустив в останньому матчі збірної проти Естонії, став найкращим гравцем "Шахтаря" в останніх матчах Ліги чемпіонів.

Центральні захисники

Чигринського та Михалика замінять Ракицький і Кучер. Добре, що здорові наші флангові оборонці — Богдан Бутко діятиме справа, а Євген Селін зліва.

Правий півзахисник

Гусєва на цій позиції замінить Андрій Ярмоленко. А зліва діятиме Євген Коноплянка. Інших альтернатив не бачу. Командна динаміка загалом може впасти, зате Коноплянка краще за Гусєва працює з м'ячем, у нього ліпший швидкісний дриблінг.

Центральні півзахисники

Якщо оклигає Гармаш, то Блохін створить потужний кулак у центрі поля: Тимощук-Ротань-Гармаш. І тоді єдиним форвардом стане Марко Девич — його швидкість необхідна для пошуку вільних зон, у позиційних діях ми Німеччину не переграємо.

Якщо Гармаш не відновиться, то його замінить Алієв.

Футбол. Товариський матч. Національні команди

Україна — Німеччина

11 листопада. 21.45 за київським часом. Київ. Національний спортивний комплекс "Олімпійський", розрахований на 70 тис. осіб.

ТБ: "Інтер"

 

Три найуспішніші матчі України проти європейських грандів

1. Україна — Англія — 1:0, Дніпропетровськ, 10 жовтня 2009 року

Перемога над підопічними Фабіо Капелло дозволила нашим посісти друге місце і вийти до плей-оф Кубка світу-2010. Гол забив Сергій Назаренко.

2. Україна–Німеччина — 0:0, Київ, 7 червня 1997 року

Напередодні матчу в команди Йожефа Сабо "вилетіли" ключові півзахисники — Юрій Калитвинцев і Віталій Косовський. Проти тодішніх чемпіонів Європи Сабо поставив п'ять захисників, але зіграв із позиції сили. Шевченко з Ребровим заплутували німецьких захисників, блискучий матч провів Сергій Нагорняк, а Олександр Коваль виключив із гри Юрґена Клінсмана. Нічиєю більше були задоволені підопічні Берті Фоґтса — кілька разів їх рятував голкіпер Андреас Кепке та штанга.

3. Франція — Україна — 0:0, Париж/Сен-Дені, 27 березня 1999 року

Майбутні чемпіони Європи-2000 не змогли вдома здолати підопічних Йожефа Сабо. У кінці матчу Україна мала стовідсотковий момент, але Шевченко не реалізував вихід сам на сам із Бартезом.

 

Зараз ви читаєте новину «"У нападі має грати тільки Девич"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути