пʼятниця, 21 квітня 2017 00:35

У футболі треба якнайшвидше вводити відеоповтори

Автор: REUTERS
  Захисник ”Реала” Серхіо Рамос веде боротьбу з оборонцем ”Баварії” Матсом Гуммельсом (№5)
Захисник ”Реала” Серхіо Рамос веде боротьбу з оборонцем ”Баварії” Матсом Гуммельсом (№5)

Футболісти німецької "Баварії" Артуро Відаль, Роберт Левандовський і Тіаго Алькантара увірвалися до суддівської роздягальні після повторного матчу 1/4 фіналу Ліги чемпіонів проти іспанського "Реала". Звідти їх вивела поліція.

Гру обслуговував угорський арбітр 41-річний Віктор Каш­шаї. Саме він не зарахував гол українця Марка Девича в матчі Євро-2012 проти Англії. Упродовж гри він припустився двох помилок, які вирішили підсумок протистояння. Наприкінці основного часу показав другу жовту картку Відалю. Помилково — чилійський півзахисник "Баварії" правила не порушував. Проте "Баварія" змушена була грати додатковий час удесятьох.

Головна хиба — зарахований гол Криштіану Роналду, після якого рахунок став 2:2. Футболіст "Реала" перебував у очевидному положенні поза грою. Асистент арбітра на нього не зреагував.

Ситуація, що виникла під час матчу в Мадриді, довела — систему відеоповторів треба не тестувати в товариських матчах, а негайно задіювати під час офіційних.

Темп і динаміка матчів настільки зросла, що навіть найкраще підготовлений арбітр не зможе прийняти стовідсот­кове правильне рішення. Потрібно звертатися до технологій, які допоможуть у цьому. Так, як це давно роблять у тенісі та хокеї.

Футбол. Ліга чемпіонів 2016/17. 1/4 фіналу

Повторні матчі

"Реал", Мадрид, Іспанія — "Баварія", Мюнхен, Німеччина — 4:2 (перший матч — 3:1); "Барселона", Іспанія — "Ювентус", Турин, Італія — 0:0 (0:3); "Монако", Франція — "Боруссія", Дортмунд, Німеччина — 3:1 (3:2); "Лестер", Англія — "Атлетико", Мадрид, Іспанія — 1:1 (0:1)

1/2 фіналу

Жеребкування — 21 квітня, п'ятниця

Перші матчі — 2/3 травня, вівторок/середа

Повторні матчі — 9/10 травня, вівторок/середа

Зараз ви читаєте новину «У футболі треба якнайшвидше вводити відеоповтори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути