пʼятниця, 22 листопада 2019 00:55

У чоловічому тенісі з'явилася нова зірка

Грек 21-річний Стефанос Циципас став переможцем чоловічого Підсумкового турніру з тенісу. Напевно, серед всіх учасників тільки італієць Маттео Береттіні не міг його виграти. Якщо семеро з восьми здатні перемогти, успіх Циципаса вже не виглядає таким несподіваним. Увесь сезон він грав більш-менш рівно.

Чеснота Стефаноса — він якісно розподіляє емоційні втрати, не зациклюється на невдачах, не падає нижче власного рівня. Особливо це було помітно в фіналі, коли помилки не збивали його з гри, не змусили втратити впевненість. Але грек ще не довів наявність характеру. В матчі третього туру, приміром, не повинен був програвати Рафаелеві Надалю.

Зараз Циципасу 21 рік. Досяг уже багато. Поєднує в собі силу молодості та життєву мудрість. Остання проявляється в стабільності психологічного налаштування. Багато інших цим не відрізняються. Наприклад, росіянин Данило Медведєв.

Циципас ще здатен розвиватися. Має зріст 193 см. Це дає грекові переваги на корті — координований, читає гру. У фіналі показав фантастичний теніс. З кожним тренуванням рівень зростає.

Стефанос Циципас — онук радянського футболіста Сергія Сальникова. Його мати Юлія Сальникова, чемпіонка СРСР із тенісу, емігрувала до Греції. Тут вийшла заміж за місцевого Ангелоса Циципаса, який і тренує сина.

Зараз ви читаєте новину «У чоловічому тенісі з'явилася нова зірка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути