пʼятниця, 20 квітня 2018 05:20

У біатлоністок буде новий тренер

Автор: www.sport.ua
  Урош Велепець був головним тренером жіночої збірної України три роки
Урош Велепець був головним тренером жіночої збірної України три роки

Головного тренера жіночої збірної України словенця 50-річного Уроша Велепця відправили у відставку. З нового сезону наших біатлоністок готуватиме інший фахівець.

Велепець очолив команду навесні 2015 року. Вона стала титулованою і з яскравими особистостями. Але найкращі часи цього колективу вже були позаду.

Пік цієї команди прийшовся на Олімпіаду‑2014 в Сочі. Там українок визнали фаворитками. Їхній успіх не можна було назвати випадковим, на відміну від тріумфаторок Олімпіади в Пхьончхані — збірної Білорусі.

Словенець мав нелегкий вибір. Перший — зберегти форму ветеранів до наступної Олімпіади чи спробувати створити нову команду. Урош обрав третій шлях — він зберіг кістяк, поступово долучаючи туди молодих і перспективних спортсменок. Інша річ, що команда почала "розповзатися" сама по собі. Віта Семеренко довго ліку­вала травму, потім завагітніла й народила сина. Повернулася лише в олімпійський сезон. Її сестра Валентина спочатку ­тягнула колектив самотужки. Але, починаючи з минулорічного сезону, почала здавати. Жодних сумнівів у формі ­Олени Підгрушної не було аж до ­цього сезону. Особливо запам'ятався фініш естафети на чемпіонаті світу 2017 року, коли Олена виборола срібло, обійшовши по ходу Марі Абер із Франції та чешку Габріелу Коукалову.

Однак цього року все пішло шкереберть. Хвороби, спад форми залишили Олену за бортом змагань. Її провал став символічним для тренера — ставка на ветеранів провалилася.

Юлія Джима теж часто хворіла й не змогла вийти на пік форми до Олімпіади.

Чого Урош зовсім не очікував — слабкого виступу молодих. Ірина Варвинець, яку з боєм удалося забрати в попередніх тренерів, видала найслабший сезон у своїй кар'єрі. Анастасія Меркушина занадто хвилювалася і паніку­вала.

Серію невдач завершив гнівний допис у соцмережі Валентини Семеренко, ображеної неучастю в естафеті. Її відкритий лист і безглуздий випадок із незаявкою Джими в олімпійський спринт переповнили чашу терпіння.

Після цього стало зрозуміло, що доля Велепця вирішена. Відставці не завадив і відносно благополучний фініш сезону, де ми двічі були в призерах.

Попри невдачу на Олімпіаді, тренера Уроша Велепця важко назвати невдахою. Він, як міг, використовував потенціал цієї команди і не провалив жодного із сезонів. Невдачі на Олімпіаді пояснюються частими хворобами провідних спортсменок.

Зараз ви читаєте новину «У біатлоністок буде новий тренер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути