вівторок, 05 вересня 2017 05:20

У 13-річного Володимира Кличка удар був сильнішим, ніж у 18-річного брата

 

Місяць тому багаторічний лідер надважкої ваги, українець Володимир Кличко оголосив про завершення боксерської кар'єри. Він закрив тривалий період у боксі, названий ерою Кличків. Старший із братів — Віталій — офіційно покинув ринг у березні 2014-го. Обидва провели свої фінальні поєдинки у віці 41 рік.

Віталій і Володимир — різні за боксерським стилем і за людськими характеристиками. Але обидва змогли стати великими чемпіонами. Що спільного в них?

— Спільне у Віталія й Володимира те, що вони ставили перед собою мету чогось досягнути, — каже їхній перший тренер Володимир Золотарьов, 64 роки. — До цілі йшли, долаючи безліч перешкод. І добивалися її. 1990-го брати мали мету — стати чемпіонами світу серед професіо­налів. Зробили це. А Віталій ще 2004 року заявив, що стане міським головою.

Клички змогли повністю реалізувати свій боксерський потенціал?

— Хотілося б більшого. Хоча Володя стільки років був чемпіоном світу. За тривалістю лідерства — 11 років — конкурувати з ним можуть одиниці. Брати були одночасно чемпіонами світу, а от абсолютним чемпіоном, на жаль, ніхто з них не зміг стати.

Звичайно, у боксі Володимир досягнув більшого. Став Олімпійським чемпіоном 1996 року в Атланті, США, чемпіоном світу за трьома основними версіями. Але у Віталія теж чимало досягнень. Він шестиразовий чемпіон світу з кікбоксингу. У професіональному боксі досягнув менше, бо пізно туди перейшов (у 25-річному віці. — ГПУ). Та й німці (гамбурзька компанія "Юніверсум Бокс Промоушен", за яку виступали брати Клички. — ГПУ) його трохи притримували.

Хто б переміг, якщо пофантазувати про бій між братами?

— Переміг би Кличко, — сміється. — Не можу дати відповідь на це запитання.

Оцініть за 10-бальною шкалою Віталія й Володимира за деякими боксерськими характеристиками. Сила удару?

— В обох відмінний удар. Ставлю по 10 балів кожному.

Правда, що в 13-річного Володимира удар був сильніший, ніж у 18-річного Віталія?

— Так. У Віталіка удар завжди був хороший, але у Володі був жорсткіший, хльосткіший. Віталік із часом просто чіткіше почав бити. У нього удари були ефективніші.

Техніка?

— Що таке техніка? Усі вважають, що Володя був більш технічний, що в нього техніка красивіша. Можливо, так. Але ж не краса виграє в боксі. Краса полягає в тому, щоб бути ефективнішим, у тому, щоб не пропускати ударів. Віталік це виконував. У нього техніка була на вищому рівні, ніж у будь-кого. Тому поставлю Віталію — 10, Володимиру — 8.

Тактичне мислення?

— Віталій — 10, Володимир — 8.

Вольові якості?

— Віталій — 10, Володимир — 8.

Швидкість?

— Обидва швидкі. Ставлю по 10 балів.

Робота ніг?

— Теж по 10.

Витривалість?

— Віталій — 10, Володимир — 9.

Стійкість?

— Віталій — 10, Володимир — 8.

Захист?

— Віталій — 10, Володимир — 8. За Віталія завжди був спокійний. Я міг покурити сигарету, випити віскі, поки він боксував. А з Володею починав нервувати.

Віталій Кличко провів 47 боїв, має 45 перемог, 41 нокаут, дві поразки. Чемпіон світу з професіонального боксу в періоди 1999–2000, 2004–2005 і 2008–2013 років. Володимир Кличко провів 69 боїв, має 64 перемоги, 53 нокаути, п'ять поразок. Чемпіон світу з професіонального боксу в періоди 2000–2003, 2006–2015 років.

Зараз ви читаєте новину «У 13-річного Володимира Кличка удар був сильнішим, ніж у 18-річного брата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути