пʼятниця, 19 жовтня 2012 00:30

"Тренера збірної України повинні призначити за 10 днів"

Збірна України провалила жовтневі матчі кваліфікації на Кубок світу-2014. Одне очко у двох поєдинках — такий результат відвів нині нашій команді п'яту позицію в групі. Попереду навіть Молдова. Наступний офіційний матч збірна України проведе 22 березня. Найближчий контрольний поєдинок відбудеться 14 листопада — на виїзді зіграємо проти Болгарії.

"ГПУ" попросила колишнього форварда одеського "Чорноморця" Івана Гецка, 44 роки, назвати причини невдач збірної України та шляхи їх вирішення.

1. Психологічні проблеми після хвороби Блохіна

Я переконаний: збірна України підійшла до матчів проти Молдови та Чорногорії відмобілізованою стовідсотково. Футболісти розуміли: шанс зіграти на Кубку світу може бути один у житті. Інша річ, що не було Блохіна, і це пригнічувало гравців. Команда не мала душі. Нікому не вдалося стати другим Лобановським — навіть тим, хто працював за його методами. Так само і з Блохіним: збірна виконувала його план, але без командира внести потрібні зміни виявилося нікому.

2. Низька якість гри форвардів

Найкраще її підтверджує відсутність забитих м'ячів. У нас гострота йде від півзахисників, а нападаючі приймають м'яч, зупиняються і віддають ближньому. Так грати зараз можу і я, і Віктор Леоненко (провідні форварди країни початку 1990-х. — "ГПУ").

3. Помилки зі складом

Вважаю, в атаці треба було робити ставку на пару Зозуля — Селезньов. Хоча б тому, що вони зіграні, виступають за один клуб — "Дніпро".

4. Тренерська проблема

Якби Блохін і не захворів, ситуація все одна підвисла, бо на момент жовтневих поєдинків Олег Володимирович підписав контракт із "Динамо". На мою думку, є три фахівці, чий професійний рівень дозволяє їм очолити збірну України. Це Маркевич, Павлов і Заваров. Але першим двом надто комфортно працювати у клубах, тому я не вірю, що вони приймуть збірну.

Іноземець може бути. Але я не знаю, хто з тренерів-легіонерів готовий працювати в українському футболі, вести повноцінну селекцію, а не просто заробляти тут гроші. Таких, як Капелло, багато ніколи не буває.

Я не думаю, що турнірна ситуація в групі може стати причиною відмови іноземця. Мовляв, Україні вже нічого не світить і прийняти її збірну — репутаційний ризик. Іноземці не їдуть у статусі кризового менеджера на один відбірний цикл, вони підписують угоди на кілька років. Це по-перше. А по-друге, вважаю реальними шанси збірної України навіть на перше місце в групі. Вона рівна, очки втрачають усі, навіть Англія. Ми потрапили у кризу, але добре, що на початку відбору. Де гарантія, що суперників спад не підстереже у вирішальний момент?

Але все одно тренера збірної України мають призначити не пізніше, ніж за 10 днів.

Футбол. Кубок світу-2014. Кваліфікаційний турнір. Група 8

Україна — Чорногорія — 0:1 (0:1)

16 жовтня. Київ. Стадіон НСК "Олімпійський". 50 тис. 597 глядачів, розрахований на 70 тис. +14°С.

Суддя: Михаїл Кукулакіс (Греція)

Україна: П'ятов — Бутко (Ярмоленко, 62), Михалик, Кучер, Селін — Тимощук-к, Ротань, Коноплянка, Гусєв — Селезньов (Назаренко, 82), Девич (Зозуля, 52)

Тренер: Андрій Баль

Чорногорія: М. Божович — Пекович, Баша, Савич, Джудович, Йованович — Дринчич, Волков, Зверотич (Новакович, 88) — Йоветич-к (Вученич, 86), Дам'янович (Вукчевич, 72). Тренер: Бранко Брнович

Гол: Дам'янович (45)

На 80-й хв. Йоветич не реалізував пенальті — воротар

Попередження: Зверотич (44), М. Божович (45), Кучер (45) Дринчич (45+3), Гусєв (74), Савич (76), Селін (79), Вучинич (88)

Польща — Англія — 1:1

Сан-Марино — Молдова — 0:2

Попередні матчі

Молдова — Англія — 0:5

Чорногорія — Польща — 2:2

Англія — Україна — 1:1

Польща — Молдова — 2:0

Сан-Марино — Чорногорія — 0:6

Англія — Сан-Марино — 5:0

Молдова — Україна — 0:0

Турнірна таблиця:

Наступні матчі

14 листопада, середа

Чорногорія — Сан-Марино

22 березня, п'ятниця

Польща — Україна

Сан-Марино — Англія

Молдова — Чорногорія

 

Зараз ви читаєте новину «"Тренера збірної України повинні призначити за 10 днів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути