пʼятниця, 15 лютого 2019 07:10

Тренер "Челсі" втратив контроль над командою

Автор: REUTERS
  Мауріціо Саррі очолив тренерський штаб ”Челсі” влітку 2018-го. До того три сезони працював у італійському ”Наполі”
Мауріціо Саррі очолив тренерський штаб ”Челсі” влітку 2018-го. До того три сезони працював у італійському ”Наполі”

— Великі негаразди в ­команді та клубі, — каже 48-річний Артем Франков, головний редактор журналу "Футбол". Уболіває за англійський "Челсі". У останньому матчі чемпіонату Англії команда поступилася на виїзді "Манчестер Сіті" — 0:6.

— Тільки так можна пояснити проблеми " Челсі", із якими стикнулася команда в останній час. Із самого початку сезону були сумніви про доцільність призначення Мауріціо Саррі на посаду головного тренера. Після Антоніо Конте — знову італійський шлях. Якщо Конте був переможцем із "Ювентусом", то Саррі звитяг не має. Його "Наполі" так і залишився другим.

Хороший старт "Челсі" заспокоїв скептиків. Зокрема, і мене. Новачок клубу Жоржиньйо роздавав передачі. Тактика наче працювала. А потім почалися проблеми. Це нагадувало ситуацію з Роберто ді Маттео, який після перемоги в Лізі чемпіонів-2012 на старті наступного сезону мав шість перемог поспіль, а потім розпочалася криза, яка коштувала тренеру відставки.

У середині сезону команда Саррі почала дуже слабко діяти в атаці. Кожен момент біля воріт суперника створювався доволі складно. Багато чого залежало від індивідуальної майстерності гравців. Усе почалося зі слабких матчів проти "Евертона" та "Вулверхемптона". Виявилося, Жоржиньйо губиться на полі, коли проти нього ставити персонального опікуна. У цій ситуації команда просто не знає, що їй робити на футбольному полі. Вся відповідальність лягла на майстерність Азара.

Великою проблемою стали експерименти Саррі з провідним гравцем Нголо Канте. Його почали награвати ближче до правого флангу. На цій позиції француз не може до кінця проявити свої найкращі якості. Це не зовсім його місце на футбольному полі. При тому, що на позиції опорника в Канте виходило грати дуже добре. Жоржиньйо, який став основним опорником, у відборі абсолютно не дотягує до рівня Канте. Особливо це помітно в матчах проти сильних команд, коли середина поля стає прохідним двором. Схема з Жоржиньйо в ролі опорника не має майбутнього. Проблеми в обороні нікуди не поділися. Давид Луїс ніколи не був сильним захисником. Неочікувано втратив форму лівий захисник Маркос Алонсо. Воротар Кепа не рятує. Ротація Вілліана та Педро не йде не користь команди.

Відставки Саррі не чекаю. Під цього тренера багато вкладено — влітку Жоржиньйо, нині — Ігуаїн.

Контракти Вілліана й Азара підходять до завершення. Обидва гравці — важливі для "Челсі". Невизначеність з обома теж не на користь нікому. Або їх потрібно було продати та шукати заміну, або підписувати з ними довготермінові контракти. Ця проблема також перебуває у площині клубу. Неможливо розраховувати на результат, коли Саррі має конфлікт з Азаром.

Можна зрозуміти поразку від "Сіті". Дійсно, команда Ґвардіоли зараз одна з найкращих у Європі. Але 0:4 від "Бормута" не лізе ні в які ворота. "Челсі" просто розвалився по ходу гри. Таке враження, що Саррі втратив контроль над командою.

Після 26 турів чемпіонату Англії "Челсі" посідає шосте місце. 24 лютого команда Мауріціо Саррі зіграє у фінальному матчі Кубка Ліги проти "Манчестер Сіті".

Зараз ви читаєте новину «Тренер "Челсі" втратив контроль над командою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути