вівторок, 07 серпня 2012 07:00

Травмована Саладуха стала третьою

Автор: фото з сайта www.daylife.com
  Ольга Саладуха найкращий результат — 14,79 метра — показала в останній спробі
Ольга Саладуха найкращий результат — 14,79 метра — показала в останній спробі

Лідерка світового сезону в потрійному стрибку українка 29-річна Ольга Саладуха здобула "бронзу" Олімпійських ігор. Чемпіонка світу виступала з травмою ноги, але зуміла стрибнути на 14,79 м в останній спробі. Вона принесла донеччанці третє місце. Перше — в Ольги Рипакової з Казахстану (14,98 м), "срібло" виграла колумбійка Катерина Ібарґуєн (14,80 м).

— Це були найскладніші змагання в моєму житті. Тиждень тому я ушкодила ногу, і до останнього стояло питання, чи зможу виступити взагалі. Ця "бронза" на вагу золота, — каже Саладуха. Її права нога під час змагань була обклеєна пластирем.

У другій спробі українка стрибнула на 14,48 м. Це гарантувало їй потрапляння до фінальної вісімки. Зате там не було тих, кого Ольга називала своїми головними конкурентками, — дворазової чемпіонки світу Ярґеліс Савіньє із Куби, олімпійської чемпіонки-2004 і триразової чемпіонки світу Тетяни Лебєдєвої з Росії. А ось українка 22-річна Ганна Князєва, що потрапила до фіналу несподівано, навпаки, здивувала. У своїй другій спробі вона стрибнула на 14,56 м і на якийсь час стала лідером.

Князєва йшла в трійці лідерів аж до останньої спроби Саладухи. Свого результату вона не покращувала, але через надмірну нервозність й особисті проблеми в більшості фавориток у трійці трималася. Та віце-чемпіонка світу-2011 Ольга Рипакова перша опанувала себе й стрибнула майже на 15 м — на 14,98.

В останній спробі Саладуха ризикувала. Найперше — здоров'ям. Вийшла спроба на 14,79 м. Ольга стала другою й очікувала спроб Ібарґуен, яка з результатом 14,67 м ішла третьою, та Князєвої. Колумбійка впоралася з нервами. Останнім стрибком вона продемонструвала 14,80 і вийшла на друге місце. Князєва зробила заступ. Ганна фінішувала четвертою. Це чудовий показник для дебютантки Олімпіади.

Зараз ви читаєте новину «Травмована Саладуха стала третьою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути