Ексклюзиви
вівторок, 13 травня 2008 16:53

Тимощук зіграє в бутсах Радімова

  Анатолій Тимощук останній місяць грає з переламаним пальцем на нозі
Анатолій Тимощук останній місяць грає з переламаним пальцем на нозі

Сьогодні у фінальній грі Кубка УЄФА російський "Зеніт" зустрічається з шотландським "Рейнджерс". Перед відльотом до Манчестера, де відбудеться матч, із кореспондентом "ГПУ" розмовляв капітан "Зеніту", гравець збірної України Анатолій Тимощук, 29 років.

"Рейнджерс" — колишня команда теперішнього тренера "Зеніту" Діка Адвокаата. Жартували з наставником на цю тему?

— Ви не забувайте, що в цій команді грає Фернандо Ріксен, колишній футболіст "Рейнджерс". Ну як жартували... Ще напередодні чвертьфінальних поєдинків Адвокаат говорив, що обов"язково хоче зіграти з "Рейнджерс". Тепер кажемо тренерові, що ми виконали поставлене завдання (сміється).

У кваліфікації до Євро-2008 збірна України зустрічалася з командою Шотландії, яку тренував нинішній наставник "Рейнджерс" Волтер Сміт.

— Пригадую. Що можу сказати? І збірна Шотландії, і "Рейнджерс" Сміта сповідують типовий британський футбол — силова гра, стовідсоткова самовіддача, проходи по флангу з подальшим навісом до карного майданчика.

Ваша попередня команда — донецький "Шахтар" — за добором гравців, тренерською кваліфікацією, фінансуванням не поступалася "Зеніту". Чому українці досі не зіграли в Кубку УЄФА, а росіяни пробилися до заключної стадії розіграшу?

— На поле виходять люди. Кожен матч може скластися по-різному, у спорті багато що залежить від футбольного талану. Якщо "Шахтар" не вийшов до фіналу, значить, треба проаналізувати причини й дійти висновків. Я віддавав грі за донеччан усі сили й був би радий побачити цей клуб серед фіналістів євротурніру.

Уже місяць через травму пальця на нозі ви граєте в бутсах партнера по команді Владислава Радімова. За цей період "Зеніт" пройшов "Баєр" та "Баварію". У Манчестері також взуєте бутси Радімова?

— Неодмінно. А от після відновлення чемпіонату Росії треба буде знайти собі нові. На фарт... 7 очок у 6 матчах — не результат для команди класу "Зеніту".

Про фарт. Два роки тому 14 травня ваш "Шахтар" обіграв київське "Динамо" у "золотому матчі" чемпіонату України. Пам"ятаєте?

— Так. Більше того: не забув, що рік тому приблизно у цей самий період я вперше одягнув у "Зеніті" капітанську пов"язку. Прикмет я дотримуюся, але без фанатизму: треба виходити на поле й битися, а не думати про них.

Андрій Шевченко і його "Челсі" вийшли до фіналу Ліги чемпіонів, який відбудеться в російській столиці. Не плануєте підтримати капітана української збірної в Москві?

— Не знаю навіть. Із Шевченком тему московського поєдинку не обговорював. Відомо, що Андрій Воронін збирається до Манчестера, щоб підтримати "Зеніт".

Відсутність у фіналі дискваліфікованого форварда Павла Погребняка — суттєва втрата?

— Павло заслужив право на те, щоб зіграти й узяти Кубок. Його на полі не буде, але підтримка Погребняка в Манчестері має допомогти команді завершити матч перемогою. Незамінних немає.

З"явилася інформація щодо продовження вашої угоди із "Зенітом" на вигідніших умовах (нинішній контракт Тимощука спливає 1 червня 2011 року. — "ГПУ"). Чи це правда?

— Мене постійно про це запитують. Найкращий період, щоб вирішувати трансферні питання, — літнє міжсезоння. Тоді я і займуся ними.

Якщо "Зеніт" виграє Кубок УЄФА, чи плануєте привезти його до рідного Луцька?

— Це непоганий стимул, але я не думаю про нього — тільки про матч.

Ваші рідні прилетять до Манчестера?

— Так. Дружина та батьки вилетять спеціальним чартером. Минулого тижня я попросив президента "Зеніту" Олександра Дюкова допомогти в організації чартеру для родичів футболістів. Клуб не відмовив, вирішив також питання з проживанням у готелі та викупив квитки на матч.

Після виходу "Зеніту" до фіналу Кубка УЄФА в Пітері футбольна лихоманка. Чи відчуваєте її на собі?

— Так, "Зеніт" — одна з візитівок Петербурга. Фанати тут здебільшого доброзичливі. І все-таки намагаюся рідко ходити по магазинах. Віддаю перевагу домашньому затишку в колі сім"ї та друзів.


Футбол. Кубок УЄФА. Фінал. 14 травня, середа


 Команда  "Зеніт" (Санкт-Петербург, Росія)/"Рейнджерс" (Шотландія)
 Стадіон  21.45. Манчестер (Англія). Стадіон "Сіті оф Манчестер" (розрахований на 48 тис. глядачів)
 Суддя  П. Фредфельдт (Швеція)
 Дискваліфіковані  Погребняк/Кузен
 ТБ  "Мегаспорт", "Спорт-1"
 Переваги  1. Команда підходить "свіжою" до вирішального протистояння, адже два тижні не мала офіційних матчів. Суперник натомість грав за щільним графіком
2. Весняна частина єврокубкового сезону засвідчила кваліфікацію "Зеніту" — його уміння протистояти суперникам різного ґатунку/1. Чітко поставлена оборонна гра і підтримка глядачів
 Шанси на здобуття трофею
 60%/40%
Зараз ви читаєте новину «Тимощук зіграє в бутсах Радімова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути