Ексклюзиви
вівторок, 21 березня 2017 06:15

Тимощук став тренером російського "Зеніта"

Автор: ФОТО з сайта www.sport-express.ru
  Анатолій Тимощук у ”Зеніті” грав чотири роки. Був капітаном команди, виграв Кубок УЄФА та Суперкубок Європи-2008
Анатолій Тимощук у ”Зеніті” грав чотири роки. Був капітаном команди, виграв Кубок УЄФА та Суперкубок Європи-2008

37-річний Анатолій Тимощук став тренером російського "Зеніта", помічником Мірчі Луческу. Підписав контракт на два роки.

Уродженець Луцька — колишній капітан збірної України з футболу. Рекордсмен за кількістю проведених за неї матчів. Зіграв 144 поєдинки. Перший — 2000 року, останній — на Євро-2016. Торік став членом виконкому Федерації футболу України.

— Особисто для мене це — чергове розчарування, — говорить футбольний тренер Олег Федорчук, 56 років. — Розумію людей, які їдуть заробляти в Росію, щоб прогодувати сім'ю. Але це — не той випадок.

Згадаймо, як свого часу тенісист Горан Іванішевич, футболісти Звонимир Бобан і Роберт Просінечкі захищали Хорватію. А в нас лише Роман Зозуля підтримує українську армію. Загалом уболівальники набагато патріотичніші, ніж спортсмени.

У листопаді 2000 року Тимощук одружився із землячкою Надією Навроцькою. 2010-го в них народилася двійня — Ноа та Міа. На той час Тимощук виступав за німецьку "Баварію", куди перейшов із "Зеніта". 2013 року футболіст повернувся до Санкт-Петербурга. Його дружина залишилася в Мюнхені. Згодом пара розірвала стосунки.

"Мені відкрився інший Анатолій. Одним із приводів для розлучення став його багаторічний зв'язок із громадянкою Росії, — написала Надія в соціальній мережі. — А ще батько 6-річних дітей вимагає від суду відправити їх до психіатра. Пише підлу брехню, що його діти — агресивні й ­надактивні. І на суді бажає, щоб їх готували до школи в установі для дітей із пошкодженим мозком і синдромом Дауна. Хоча діти — здорові, розумні. Ще недавно він хвалився ними.

Триває конфлікт між Ро­сією і Україною. І в цей непростий момент Толік — громадянин, лідер і капітан національної збірної, сумнівається, чи їхати до поранених українських солдатів. Водночас виводить сімейні фінанси в Росію, відкриває там бізнес, реєструє його на інших. Зазиває людей у власний ресторан підтримувати російських спортсменів".

"Радий можливості попрацювати з таким фахівцем, як Луческу. А також із такою командою, штабом, футболістами", — каже Анатолій Тимощук.

Під керівництвом Луческу він грав у донецькому "Шахтарі" майже три роки.

Але не факт перебування румуна в "Зеніті" вплинув на рішення Тимощука. У Пітері Анатолій має подругу та ресторанний бізнес. Він із грудня просив керівництво "Зеніта" про працевлаштування у клубі. Перемовини були важкими: Тимощук хотів отримати контракт на триваліший, ніж два роки, термін. Клуб платитиме Анатолію ­1,5–2 млн євро на рік.

Зараз ви читаєте новину «Тимощук став тренером російського "Зеніта"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути