четвер, 13 березня 2008 17:09

Тимощук чекає зустрічі з Блохіним

Автор: фото: Володимир КОТЛЕНКО
  Анатолій Тимощук вважає, що конкурентами ”Зеніту” в боротьбі за чемпіонство будуть усі московські клуби та казанський ”Рубін”
Анатолій Тимощук вважає, що конкурентами ”Зеніту” в боротьбі за чемпіонство будуть усі московські клуби та казанський ”Рубін”

Чемпіонат Росії стартує 14 березня. А найближчої неділі відбудеться центральний матч першого туру: чемпіон, пітерський "Зеніт", прийматиме віце-чемпіона, московський "Спартак". Кореспондент "ГПУ" бесідував із капітаном "Зеніту", півзахисником збірної України Анатолієм Тимощуком, 28 років.

Чемпіонство легше здобути, ніж утримати. Які шанси має "Зеніт" на те, аби повторити торішній успіх?

— Керівництво поставило єдине завдання — знову стати чемпіоном країни. Виконати його буде нелегко, але реально. Наведу приклад зі знайомого мені українського чемпіонату.  2005 року "Шахтар" випередив київське "Динамо" і зберіг "золото" наступного сезону.

Хто основні конкуренти "Зеніту"?

— Усі московські клуби, а також казанський "Рубін".

Нещодавно до "Рубіна" перейшов колишній капітан київського "Динамо" Сергій Ребров. Це головна трансферна новина російського міжсезоння?

— Перехід Реброва справді викликав підвищений інтерес. Водночас достатньо уваги приділялося приходу Олександра Кержакова до московського "Динамо" або серба Саво Мілошевіча до того ж "Рубіна". Та і від"їзд мого колишнього партнера по "Зеніту" Мартіна Шкртела до "Ліверпуля" теж не пройшов непоміченим.

33-річний Ребров може прогресувати і розраховувати, граючи в Казані, на місце у збірній України?

— Вік Реброва та його нинішнє місце роботи значення не мають. Думаю, такої ж думки і головний тренер збірної України Олексій Михайличенко. Він визначатиме сильніших, і йому відповідати на запитання, чи буде серед них Ребров.

Конфлікт з Аршавіним — вигадка

У другому турі російського чемпіонату "Зеніт" на виїзді гратиме з "Москвою", яку тренує ваш колишній наставник у збірній України Олег Блохін. Розкриєте одноклубникам тренерські методи Блохіна?

— Цієї зустрічі чекатиму з нетерпінням. Але навряд чи розкрию секрети Блохіна. Переконаний: у клубі він працюватиме по-іншому, ніж у збірній.

Нещодавно в Інтернеті з"явилася інформація щодо зарплат футболістів у Росії. Вам "приписали" 3 мільйони доларів на рік. Це правда і чи не дратує бажання людей залізти до чужої кишені?

— Аніскільки. Просто ці цифри, як правило, взяті з повітря. Усі знали, скільки я отримував у "Шахтарі" ($125 тис. на місяць — "ГПУ") і скільки йшло на податки. Не приховував би і зарплати в "Зеніті", але згідно з домовленістю з клубом не можу розголошувати цифри. Якщо клубне керівництво дозволить — без проблем назву суму. (За неофіційною інформацією, Тимощук у "Зеніті" має $200 тис. щомісяця. — "ГПУ").

Чутки про ваш конфлікт з Аршавіним — правда?

— Втомився повторювати — ніякого конфлікту немає.

А стосовно того, що вами цікавиться "Ювентус"?

— Узимку був контакт туринців із моїм агентом. Але нині трансферне "вікно" у Європі зачинене. Подивимося, що буде влітку. А "Ювентусу" серед італійських клубів я симпатизую найбільше.

Минулої середи "Зеніт" провів повторний матч 1/8 фіналу Кубка УЄФА. Удома пітерці обіграли французький "Олімпік" із "Марселя 2:0 і пробилися до чвертьфіналу.

У чемпіонаті Росії виступатимуть дев"ять українців

Напередодні старту чемпіонату Росії стали відомі "чисті", без урахування податків, зарплати тренерів команд прем"єр-ліги. Найоплачуваніший — голландець Дік Адвокат із "Зеніту", який має 3,1 млн євро на рік. Українцю Олегові Блохіну "Москва" платить щороку півтора мільйони євро. Валерій Газзаєв із ЦСКА отримує 1,05 млн. Мільйон євро у Гаджі Гаджієва — наставника "Сатурна". 0,86 млн євро — зарплата Рашида Рахімова у "Локомотиві", 0,62 млн євро має московський спартаківець Станіслав Черчесов, по 0,55 млн — Андрій Кобелєв із "Динамо" та Курбан Бердиєв із "Рубіна". Найменше заробляє Сергій Юран, якому "Шинник" поклав 0,21 млн.
У російському чемпіонаті виступатимуть дев"ять українців: Денис Скепський ("Динамо"), Анатолій Тимощук ("Зеніт"), Дмитро Семочко, Роман Монарьов (обидва — "Шинник"), Максим Калиниченко ("Спартак" М), Андрій Гусін ("Сатурн"), Сергій Пилипчук ("Хімки"), Ігор Дудник ("Терек") і Сергій Ребров ("Рубін"). Уродженець Донбасу Олександр Горшков із "Зеніту", як і його колишній одноклубник Олександр Співак, який уже не грає в прем"єр-лізі, прийняв російське громадянство.
Серед тренерів наших двоє — Олег Блохін і Сергій Юран. Останній — луганчанин, який 16 років тому також став громадянином Росії.

Зараз ви читаєте новину «Тимощук чекає зустрічі з Блохіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути