четвер, 27 травня 2010 02:45

Тетяна Волосожар кататиметься за Росію

Автор: фото з сайта www.figureskating-online
  Тетяна Волосожар почала займатися фігурним катанням п’ятирічною. Було це у Дніпропетровську
Тетяна Волосожар почала займатися фігурним катанням п’ятирічною. Було це у Дніпропетровську

Українське фігурне катання втратило спортивну пару Тетяна Волосожар і Станіслав Морозов. Після Олімпіади-2010 партнер оголосив про завершення кар"єри. 24-річна Тетяна залишилася у спорті.

Протягом останніх років за українкою закріпилося неофіційне звання найкращої парниці світу. Сперечатися за першість із нею може хіба наша колишня співвітчизниця Альона Савченко. Гідного партнера Волосожар в Україні не знайшлося. І вона вирішила кататися з росіянином 26-річним Максимом Траньковим.

— Це буде непереможна пара, неймовірний дует, — каже російський тренер Людмила Велікова.

Федерація фігурного катання України, розуміючи свою неспроможність забезпечити нормальний тренувальний процес бодай комусь із вітчизняних спортсменів, дала дозвіл Волосожар виступати за Росію. Тетяна і Максим уже тренуються в Москві під керівництвом Ніни Мозер.

За словами заступника російського міністра спорту Юрія Нагорного, уже почалася процедура зміни громадянства Волосожар. У зв"язку з цим, фігуристи змушені відбути "карантин". З огляду на згоду української федерації на перехід Волосожар, його термін дорівнює року з моменту її останнього виступу на міжнародній арені — лютневої Олімпіади-2010. Це означає, що у випадку потрапляння до збірної Росії, Тетяна і Максим зможуть взяти участь у чемпіонаті світу-2011. Не виключено, що до того фігуристи встигнуть виступити на одному-двох стартах.

Деталі домовленості з російською стороною та умови співпраці не розголошують.

Українець виступатиме з канадкою

Поки що невідомо, чи виступатиме далі ще одна українська спортивна пара сеньйорського рівня — Катерина Костенко і Роман Талан. Натомість Катерина Пройда перейшла з одиночного катання в парне. Її партнером став Сергій Дейнега.

Зміни стосуються і танців на льоду. Дмитро Дунь виступатиме з канадкою Террою Фіндлі. Його колишня партнерка Аліса Агафонова теж знайшла пару, проте ім"я не називає. Обидва дуети виступатимуть за Україну.

Ганна Задорожнюк і Володимир Зуєв через травми йдуть зі спорту. Їхні партнери Сергій Вербилло та Алла Бекназарова на юніорському рівні вже каталися разом. Не виключено, що після 10-річної перерви вони знову стануть у пару. Але ця інформація ще не підтверджена.

Зараз ви читаєте новину «Тетяна Волосожар кататиметься за Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути