вівторок, 23 травня 2017 00:31

Світоліна перемогла на турнірі в Римі

Автор: ФОТО З САЙТА www.112.international
  Еліна Світоліна виграла четвертий турнір у 2017 році
Еліна Світоліна виграла четвертий турнір у 2017 році

Українська тенісистка 22-річна Еліна Світоліна виграла змагання в Римі. Турнір належить до категорії "мастерс" — найпрестижніший після "Великого шолому". Це перший подібний успіх уродженки Одеси.

У фінальному матчі наша тенісистка перемогла Симону Халеп із Румунії — 4:6, 7:5, 6:1.

— Результат цілком закономірний. Еліна виросла до топового, хорошого гравця, — каже тенісний експерт Всеволод Кевлич, 48 років. — І за структурою гри, і по тому, як вона мислить на корті, які рішення може приймати.

Я не бачив Еліну фаворитом фіналу. Але вона зрозуміла, як грати з Сімоною та реалізувала це. Не обійшлося без мандражу. Адже виграти останні розіграші складніше, ніж попередні. Психологічно Еліна стійка. І якщо розуміє, як грати з конкретним суперником, то не відпускає його. Як, наприклад, з Кербер — перша ракетка світу, яку вона обігрує в будь-якому стані.

28 травня в Парижі стартує відкритий чемпіонат Франції. Два роки тому Світоліна грала у чвертьфіналі цього турніру.

— Є всі передумови, щоб Еліна виступила добре, — вважає Всеволод Кевлич. — Шарапова турнір пропускає, і це добре. Але подивимося, як складеться доля. Еліна може добре грати на ґрунті. Але є гравці, які почуваються на ньому чудово. І їх обіграти важко. Якщо два-три поспіль таких попадеться, боротися з ними буде складно. Але важливо те, що в Еліни є фундамент, який дозволяє показувати їй стабільний і хороший результат.

У нинішньому сезоні Еліна Світоліна очолює чемпіонську гонку жіночого туру — вона виграла чотири турніри 2017-го. Посідає ­шосте місце в рейтингу найкращих тенісисток світу.

Зараз ви читаєте новину «Світоліна перемогла на турнірі в Римі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути