четвер, 21 грудня 2006 15:55

Суркіс запросив Литовченка, Калитвинцева та Чанова

Автор: фото: Володимир КОТЕНКО
  Віктор Чанов виступав за ”Динамо” вісім років
Віктор Чанов виступав за ”Динамо” вісім років

Тренерський штаб київського "Динамо" розширився. Його поповнив 38-річний Юрій Калитвинцев, колишній капітан команди. Він став одним із асистентів Анатолія Дем"яненка в першій команді і відповідатиме за підготовку дублюючого складу.

Калитвинцев прийшов у "Динамо" з нижегородського "Локомотива" на початку 1995-го. За шість місяців став капітаном команди, а наприкінці року був визнаний найкращим футболістом України. У 1998-му поїхав грати до турецького "Трабзонспору", потім тренував ужгородське "Закарпаття".

— Таке враження, що "Динамо" я не залишав, — каже Калитвинцев. — Маю певні напрацювання і бачу напрямок, у якому треба рухатися.

Калитвинцев — тренер юнацької збірної України (вік гравців до 17 років). Команда пробилася до елітного раунду чемпіонату Європи і боротиметься за вихід до фінальної частини. До травня Юрій суміщатиме посади в "Динамо" та у збірній.

— Калитвинцева взяли на перспективу, — сказав "ГПУ" заслужений тренер України Анатолій Заяєв, 75 років. — Із молоддю він працює успішно. І сам Калитвинцев дуже молодий як для тренера. Із часом він може замінити Дем"яненка й очолити "Динамо". Тим більше керівництво клубу шукає тренера тільки серед своїх вихованців.

"Динамо-2" очолив 43-річний Геннадій Литовченко. Він замінив на цій посаді Володимира Онищенка.

— Був варіант у Кривому Розі, — каже Литовченко. — Відмовився, бо, поважаючи "Кривбас", розумію: "Динамо" — це "Динамо". Завдання, можливості — все на іншому рівні.

Думаю, талановитих хлопців можна довести до пуття. У молодіжній збірній, де допомагав і допомагаю Олексієві Михайличенку, це виходило.

У середу "Динамо" змінило тренера воротарів. Замість Михайла Михайлова цю посаду обійняв Віктор Чанов, 47 років.

— Це суто політичний крок, — говорить Заяєв. — Чанов із Донецька, тому Суркіс поставив його донецьким у пику. Бо ті дуже далеко зайшли. І зарвалися. Але зараз не радянські часи, з танками не попреш.

Зараз ви читаєте новину «Суркіс запросив Литовченка, Калитвинцева та Чанова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути