Ексклюзиви
вівторок, 04 вересня 2012 05:15

Суркіс залишив Конькову 37 мільйонів доларів

У неділю 62-річний Анатолій Коньков став президентом Федерації футболу України. За це рішення проголосували 132 зі 133 делегатів звітно-виборчого конгресу ФФУ — один утримався.

Анатолій Коньков був єдиним кандидатом на посаду: колишній керівник, Григорій Суркіс, після 12-річного перебування на чолі ФФУ, не став балотуватися на новий термін. Суркіс отримав звання почесного президента федерації: він може бути присутнім на її виконкомах, але не матиме права голосу. Колишній керівник першим привітав наступника з обранням, вручивши йому букет троянд.

— Коньков професійно грав у футбол, — каже Григорій Суркіс. — У своїй футбольній кар'єрі досяг вершин. Анатолію Дмитровичу не треба навчатися тим речам, про які не знають люди, що не були в грі. Із хорошою командою однодумців Коньков може багато чого досягнути. Але слід пам'ятати, що посада президента ФФУ — не приз, а важкий тягар. Я ж до 2015 року обраний членом виконкому УЄФА і робитиму все, щоб створювати позитивний імідж України. Безальтернативні вибори президента ФФУ я не коментуватиму. Також виключаю варіант, за якого повернуся до "Динамо". Ніколи не входив двічі в одну і ту ж річку. У "Динамо" є президент, мій брат, який любить футбол як своє життя.

Анатолій Коньков обійматиме посаду президента ФФУ щонайменше чотири роки. Він уже встиг скоротити кількість віце-президентів: у Суркіса їх було 10, у Конькова — п'ять. Першими заступниками стали Анатолій Попов, який був помічником генерального директора "Шахтаря" Сергія Палкіна, та Сергій Стороженко — він мав подібні повноваження і в Суркіса, і просто зберіг свою посаду.

Віце-президент Федерації футболу Олександр Бандурко повідомив, що на рахунках ФФУ залишаються $37 млн. Це — спонсорські кошти, а також надходження від ФІФА та УЄФА. За останні п'ять років ФФУ витратила $101 млн.

— Безальтернативні вибори мене абсолютно не дивують, — каже "ГПУ" колишній арбітр ФІФА Олег Орєхов, 45 років. — Коли в нашій федерації було інакше? Ніколи: і коли Пустовойтенко був президентом, і коли Суркіс. На момент виборів у нас усі делегати довіряють єдиному президентові. А вже потім судять його за вчинками та ефективністю роботи. Коньков у передвиборному турі об'їхав усю Україну, заручився підтримкою людей. Проти нього могли висунутися і я, і ви. І що? Які б у нас були шанси? Жодних.

1949, 19 вересня — Анатолій Коньков народився в місті Червоний Луч Луганської області

1968 — став гравцем донецького "Шахтаря"

1972 — у складі збірної СРСР став срібним призером чемпіонату Європи

1975 — перейшов до київського "Динамо", стає володарем Кубка кубків і суперкубка Європи

1976 — був ініціатором бунту гравців "Динамо" проти тренерського тандему Лобановський—Базилевич, за інформацією "ГПУ"

1982 — розпочав тренерську кар'єру в сімферопольській "Таврії"

1990 — очолив ленінградський "Зеніт"

1995 — упродовж року тренував національну команду України з футболу. Звільнений із посади через конфлікт із тодішнім президентом київського "Динамо" Григорієм Суркісом. Із тих пір неодноразово публічно критикував Суркіса-старшого

1998-2006 — працює тренером у полтавській "Ворсклі", алчевській "Сталі" та азербайджанському "Інтері"

2008 — стає спортивним директором алчевської "Сталі"

2012, 2 вересня — обраний президентом Федерації футболу України

Одружений, має сина Валерія.

 

Зараз ви читаєте новину «Суркіс залишив Конькову 37 мільйонів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути