Ексклюзиви
пʼятниця, 01 квітня 2011 08:00

Суркіс відновив переговори з Ліппі

Автор: фото з сайта www.tsn.ua
  Григорій Суркіс: ”Щоб призначити тренера збірної, виконкому ФФУ треба час для консультацій”
Григорій Суркіс: ”Щоб призначити тренера збірної, виконкому ФФУ треба час для консультацій”

21 квітня мають назвати головного тренера збірної України. Виконком Федерації футболу, який зібрався 30 березня, взяв іще три тижні на те, щоб вирішити це питання. Хто ним може стати?

Олег Блохін, 59 років

Найуспішніший тренер в історії національної збірної стримано розстався з нею. Із Суркісом у прохолодних стосунках. Раніше про призначення Олега Володимировича не могло бути й мови, але ситуація змінилася. Суркіс не має одноголосної підтримки у виконкомі, опозиційні до нього члени підтримують кандидатуру Блохіна. Щоб остаточно примиритися з недавніми суперниками та з огляду на обмеженість вибору загалом, Григорій Михайлович цілком може піти на уклін до Олега Володимировича. Той залюбки пристане на пропозицію.

Імовірність призначення — 40%

Марчелло Ліппі, 62 роки

Італійський фахівець від літа сидить без роботи. Президент ФФУ Григорій Суркіс восени активно контактував з уродженцем Віареджо. Виникли суперечності щодо зарплати фахівця, який просив 5 млн євро на рік "чистими" та не бажав багато часу проводити в Україні. Але це можна було би вирішити. Остання фаза переговорів із Ліппі "зависла" через внутрішній конфлікт у Федерації. Суркісу стало не до італійця, бо перебування його на посаді опинилося під питанням, а Україну могли виключити з міжнародних змагань. Тепер конфлікт вирішили, і керманич нашого футболу може завершити розмову з тренером чемпіонів світу-2006.

Імовірність призначення — 30 %

Павло Яковенко, 46 років

21 квітня його точно не призначать. Яковенко готує збірну 21-річних до молодіжного Євро-2011. Вона може поборотися і за путівку на Олімпіаду. В разі успішного виступу на молодіжній першості континенту — виходу до фіналу чи виграшу турніру — шанси Яковенка зростуть автоматично. Ще один факт на його користь: у "молодіжці" грають четверо-п'ятеро футболістів, що їх активно залучають до головної команди країни. Тренер знає їхні можливості достеменно. Упрохати Яковенка буде не дуже легко, але переконливі аргументи — наприклад, необхідність переходити на якісно інший рівень, — Суркіс зможе знайти.

Імовірність призначення — 20%

Юрій Сьомін, 63 роки

Головний аргумент проти нього — чинний контракт із київським "Динамо". Успішно поєднувати роботу в збірній України та "Динамо" не зміг навіть Валерій Лобановський. Невдалим кроком став і хід із Мироном Маркевичем. Урешті, той-такий Сьомін не зміг вивести збірну Росії на Кубок світу-2006, програвши боротьбу в групі заштатній Словаччині. Хіба що від безвиході Суркіс запропонує кандидатуру Сьоміна. І теж згодом: поки що фахівець із клубом бере участь у Лізі Європи та внутрішніх змаганнях.

Імовірність призначення — 5%

Юрій Калитвинцев, 42 роки

Минулого вівторка вітчизняна збірна під його керівництвом програла товариський матч італійцям — 0:2. Мав статус виконувача обов'язків, провів так вісім поєдинків. Успішний результат у зустрічі проти Італії — і Калитвинцев став би головним тренером. Поразка вкупі з невиразною грою команди у попередніх поєдинках майже знищила шанси цього фахівця. Призначити зараз Калитвинцева —покластися на випадок.

Імовірність призначення — 5%

Зараз ви читаєте новину «Суркіс відновив переговори з Ліппі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути