пʼятниця, 30 квітня 2010 09:15

Суркіс тисне на Ярославського

У вівторок виконавчий комітет Федерації футболу України заслухав висновки комісії етики та чесної гри щодо матчу "Металіст" — "Карпати", який відбувся навесні 2008 року. Харків"яни перемогли 4:0. Кілька місяців тому з"явилася інформація, що львів"яни "здали" матч. Усі гравці стартового складу "Карпат" начебто отримали по $10 тис. Пишуть, що операцію організував спортивний директор Євген Красніков. Він звернувся до тодішнього захисника "Карпат" Сергія Лащенкова з пропозицією взяти гроші.

— Якщо відмовитеся, ми попрацюємо з суддями, — начебто сказав Красніков.

Виконком передав вердикт комісії з етики та чесної гри Контрольно-дисциплінарному комітету. Його голова Стефан Решко пообіцяв розібратися зі справою у стислі строки, щоб встигнути сформувати коло учасників нового чемпіонату. Подейкують, "Металіст" і "Карпати" можуть перевести до першої ліги.

Ст. 29 дисциплінарних правил ФФУ передбачає покарання за маніпулювання матчами. Згідно з нею, якщо команда вперше піймана на спробі забезпечити потрібний результат, її штрафують, анулюючи підсумок матчу. Якщо вдруге — знімають турнірні очки або взагалі виключають зі змагань. Другий пункт цілком може підходити під випадок "Карпат", які 2006-го провели договірний першоліговий матч із сумським "Спартаком". "Металіст" ні в чому подібному замішаний не був. Імовірно, від футболу просто відлучать Краснікова.

Стороженко готовий піти у відставку

— Питання щодо фальсифікації матчу "Металіст"–"Карпати" має бути доведене прокуратурою, — каже "ГПУ" перший віце-президент ФФУ Сергій Стороженко, 60 років. — На підставі висновків прокуратури 2006-го "Ювентус" відлучили від італійської вищої ліги. А тут прокуратура не знайшла криміналу. На виконкомі намагався взяти слово. Але його мені не дали.

Стороженко мав розмову з президентом ФФУ Григорієм Суркісом. Її подробиці оголошувати не захотів.

— Можу піти у відставку, — каже Сергій Михайлович.

Він близький до власника "Металіста" Олександра Ярославського. Той нещодавно розкритикував Григорія Суркіса за сприятливий арбітраж на користь київського "Динамо", яке очолює його брат.

— Не виключаю, що тиск на "Металіст" пов"язаний із позицією Ярославського, — визнає Стороженко.

Зараз ви читаєте новину «Суркіс тисне на Ярославського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути