Ексклюзиви
пʼятниця, 23 липня 2010 05:38

"Шуменов став найкращим в десятому поєдинку"

Автор: фото з сайта www.boxnews.com.ua
  У разі перемоги в суботньому поєдинку вінничанин  В’ячеслав Узелков стане п’ятим українцем — чинним чемпіоном світу
У разі перемоги в суботньому поєдинку вінничанин В’ячеслав Узелков стане п’ятим українцем — чинним чемпіоном світу

У суботу 31-річний українець В"ячеслав Узелков, який має 22 перемоги, зокрема 14 через нокаути, зустрінеться з 26-річним казахом Бейбутом Шуменовим. У нього дев"ять перемог, шість нокаутів і одна поразка. У бою 24 липня в американському місті Лемур, штат Каліфорнія, на кону стоятиме титул чемпіона світу за версією WBA у напівтяжкій вазі.

У разі перемоги вінничанин відбере його в Шуменова і стане п"ятим українцем — чинним чемпіоном світу. За сприяння компанії "Ад"ютант" В"ячеслав Узелков відповів на запитання "ГПУ".

Ви вже підійшли до головного виклику в своїй кар"єрі?

— Він ще попереду. Я на кожен бій іду як на перший. Тому завжди налаштований на перемогу. Чекав цього поєдинку й докладу максимум зусиль, аби завоювати чемпіонський пояс. Фізично і психологічно я в чудовій формі.

Ви дуже довго чекали шансу поборотися за титул. Шуменов, навпаки, рекордно швидко дістався вершини. Вважаєте це його перевагою?

— Бейбут входив в олімпійську збірну Казахстану, але на професійному рингу провів мало поєдинків, хоч і проти гідних суперників. І те, що він став найкращим в десятому поєдинку, говорить про багато що. Тому недооцінювати його я не можу. Моє завдання — нейтралізувати його переваги в бою. Я маю значно більше досвіду — це перше. Узяти хоча б кількість проведених поєдинків і мою любительську кар"єру.

Я маю значно більше досвіду

Участь у різних небоксерських проектах вплинула на ваш бойовий дух?

— Ці проекти так або інакше були пов"язані зі спортом. "Танці з зірками" стали хорошою загальнофізичною підготовкою. Я тренувався по 8 годин на день. Це вдвічі більше, ніж перед поєдинками! "Битва українських міст" також допомогла триматися в тонусі.

Проти якого Шуменова ви готувалися? Він говорить, що вперше в кар"єрі зміг стовідсотково сконцентруватися на тренувальному процесі.

— Я переглянув відеозаписи декількох його двобоїв, ознайомився з його манерою. Але треба бути готовим до всього. Із тренером Віталієм Вдовкіним пройшли всі стадії тренувального процесу. Особливо ретельно відпрацьовували спаринги.

Контракт на бій із Шуменовим передбачає матч-реванш у разі вашої перемоги?

— Якщо після своєї поразки — я в цьому впевнений — Шуменов захоче реваншу, він вестиме переговори з промоутерами "К2 Promotions".

Ви можете стати п"ятим українцем — чинним чемпіоном світу. А в Росії вже давно немає чемпіонів...

— А що їм заважає ставати чемпіонами? І Олександр Повєткін, і Микола Валуєв мають реальні шанси завоювати титули. Хай виходять у ринг проти братів Кличків.

Зараз ви читаєте новину «"Шуменов став найкращим в десятому поєдинку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути