понеділок, 11 вересня 2006 16:00

Шумахер залишає автоспорт

Автор: фото: reuters
  Міхаель Шумахер (на фото праворуч) та його партнер по команді Феліпе Масса перед Гран-прі Італії покаталися на гондолі у Венеції
Міхаель Шумахер (на фото праворуч) та його партнер по команді Феліпе Масса перед Гран-прі Італії покаталися на гондолі у Венеції

Семиразовий чемпіон світу з автоперегонів у класі "Формула-1" Міхаель Шумахер, 37 років, вирішив завершити кар"єру після закінчення цього сезону. Про це він оголосив минулої неділі у Монці, після перегонів Гран-прі Італії.

— Я пам"ятаю кожну мить, проведену в автоспорті, усі погані та хороші моменти. Це були незабутні роки, але зараз треба більше часу приділяти своїй сім"ї, — заявив Шумахер.

Гран-прі Італії німець виграв. І скоротив відставання від лідера чемпіонату Фернандо Алонсо до двох очок.

— Попереду ще три гонки, і я зроблю все, щоб виграти цей чемпіонат, — пообіцяв німецький пілот. — Почав його погано, але зараз моя машина у повному порядку.

Шумахер уперше вийшов на старт 25 серпня 1991 року на Гран-прі Бельгії. Тоді він виступав за "Джордан". Того ж сезону перейшов до "Бенеттона" і, ганяючи за цю стайню, двічі поспіль виграв чемпіонат — у 1994-му та 1995 роках. Причому на трасі не боявся "підрізати" таких зірок, як Айртон Сенна та Деймон Хілл. Більш того, дозволяв собі критикувати Сенну. Коли той виграв рідний Гран-прі Бразилії, Шумахер заявив, що переможець їхав не по-чемпіонськи.

На початку 1996 року німець перебрався до команди "Феррарі", яка платила йому $ 35 млн щороку. 1997-го та 1998-го він був другим, поступившись Жакові Вільньову та Міці Хаккінену. Через рік виступити вдало Шумі завадив перелом ноги, якого він зазнав на Гран-прі Великої Британії. Зате його "Феррарі" вперше за 16 років виграла Кубок конструкторів.

З 2000 по 2004-й "Червоний Барон" (прізвисько Шумахера. — "ГПУ") незмінно вигравав "Формулу-1". Семиразовий чемпіон світу, переможець 90-та гран-прі, він установив абсолютний рекорд "Формули-1". Лише торік гегемонію Шумі перервав іспанець Фернандо Алонсо.

Одружився Міхаель 1995 року з Кориною Бетч, яка раніше була подругою іншого гонщика, Гайнца-Гаральда Френтцена. "Червоний Барон" має дев"ятирічну доньку Джину-Марію та сина Міка, якому сім років. Захоплюється футболом і часто бере участь у благодійних матчах. Постійно проживає у Швейцарії.

Зараз ви читаєте новину «Шумахер залишає автоспорт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути