четвер, 09 липня 2009 19:22

Суд ліквідував футбольну Прем"єр-лігу

У вівторок Окружний адміністративний суд міста Києва ухвалив рішення про ліквідацію футбольної Прем"єр-ліги України. Суд задовольнив позов керівників футбольного клубу "Дніпро".

Генеральний директор команди Андрій Стеценко, 43 роки, вважає, що створення ліги не відповідає українському законодавству.

Причиною позову стали розбіжності керівництва "Дніпра" і ще декількох клубів із керівництвом Прем"єр-ліги. 1 липня обрали президента організації, голосування проігнорували представники "Дніпра", київських "Динамо" та "Арсенала", криворізького "Кривбаса" і харківського "Металіста". 3 липня президент "Дніпра" Ігор Коломойський, 46 років, заявив, що його клуб не визнає Прем"єр-лігу законним об"єднанням. Його не влаштовує те, що клуби не отримують доходу від діяльності організації:

— Мені, як і багатьом моїм колегам, хотілося, щоб Прем"єр-ліга займалася комерційним наповненням чемпіонату. А вона виявилася двійником ПФЛ (Професійної футбольної ліги. — "ГПУ"), яку ми критикували, а тепер іноді згадуємо з ностальгією.

Генеральний директор Прем"єр-ліги Максим Бондарєв, 30 років, каже, що формально суд ліквідував об"єднання:

— Тепер треба скасувати всі попередні результати. Відтак, в Україні немає чемпіона, і не відомо, кому виступати в єврокубках.

— Нічого подібного не станеться, — запевняє Сергій Стороженко, 60 років, перший віце-президент Федерації футболу України. — Як можна скасувати підсумки сезону у вищій лізі, якщо вони офіційно затверджені виконкомом Федерації футболу? Чемпіонати проводилися, проводяться і будуть проводитися.

Сьогодні відбудеться засідання виконавчого комітету ФФУ, на якому планують вирішити ситуацію з ліквідацією Прем"єр-ліги. Федерація також затвердити договір про співпрацю з лігою та регламент змагань на майбутній сезон.

Зараз ви читаєте новину «Суд ліквідував футбольну Прем"єр-лігу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути