середа, 11 квітня 2007 14:23

Стоїчков залишив збірну Болгарії

Найкращий футболіст Європи-1994 Христо Стоїчков, 41 рік, подав у відставку з посади головного тренера національної збірної Болгарії. Він очолив команду влітку 2004 року й не зумів вивести її до фінальної частини Кубка світу-2006. Болгари у відбірній групі пропустили вперед збірні Хорватії та Швеції.

У нинішній відбірній кампанії до фінальної частини чемпіонату Європи-2008 уже колишні підопічні Стоїчкова знову йдуть третіми після команд Нідерландів і Румунії. Два наступні матчі проти білорусів, 2 червня на виїзді та 6-го вдома, мали визначити подальшу долю Стоїчкова. Але він сам усе вирішив і повідомив про свою відставку друга президента болгарського футбольного союзу Борислава Михайлова, з яким посів четверте місце на Кубку світу-1994.

Найкращі часи Стоїчкова-гравця пройшли в іспанській "Барселоні". Він чотири рази поспіль, із 1991-го по 1994-й, виграв чемпіонат Іспанії, а також Лігу чемпіонів-1992. Пішов до італійської "Парми" 1995-го через конфлікт із голландським тренером Йоганом Кройффом і за рік повернувся уже до Боббі Робсона. Закінчив кар"єру в американському Чикаго.

Тепер Стоїчков очолить іспанську "Сельту". Керівництво цієї команди звільнило Фернандо Васкеса через загрозу вильоту з вищої ліги іспанського чемпіонату.

Зараз ви читаєте новину «Стоїчков залишив збірну Болгарії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути