середа, 14 лютого 2007 16:36

Стаховський переїхав до США

Український тенісист 21-річний Сергій Стаховський відтепер мешкатиме у США. Він підписав контракт із тамтешньою фірмою "Ренесанс Теніс Менеджмент".

— Житиму й тренуватимуся у Флориді. Американці беруться за вирішення багатьох організаційних питань — оформлення віз, придбання авіаквитків проходитиме без моєї безпосередньої участі, — розповідає "ГПУ" Стаховський. — У Флориді мені вже надали просторі кімнати в одному з приватних будинків, орендували автомобіль "мерседес". Тренуватимуся під керівництвом француза Теріка Бюльбао, який свого часу працював з американцем Енді Роддіком.

Запитуємо про зарплату Стаховського.

— Вона залежатиме від результатів, які показуватиму на кортах. Основне завдання — увійти до сотні найкращих тенісистів світу. Тоді американці виплатять гонорар. Якщо ж керівники тенісної Федерації України захочуть викликати мене на матч Кубка Девіса, нехай домовляються з американською фірмою.

Десять років тому уродженець Києва поїхав тренуватися до Чехії, бо в Україні його вважали безперспективним. 2004-го Стаховський навіть хотів прийняти чеське громадянство, але не зробив цього і зіграв за збірну України в Кубку Девіса проти бельгійців.

Найвище досягнення тенісиста — чвертьфінал турніру серії АТП у Мілані. Стаховський — перший з часів Андрія Медведєва, кому вдалося дійти до цієї стадії змагань.

— Чув, що Сергій переїхав до США, — каже капітан збірної України Володимир Богданов. — Думаю, ми домовимося з американцями і Стаховський продовжуватиме грати за Україну.

Зараз ви читаєте новину «Стаховський переїхав до США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути