Ексклюзиви
пʼятниця, 03 серпня 2012 07:15

Сьоміну потрібний час

Київське "Динамо" у вівторок стартувало у єврокубках 2012/13. Підопічні Юрія Сьоміна обіграли вдома нідерландський "Феєноорд" — 2:1. 7 серпня відбудеться повторний матч у Роттердамі: Киян, аби потрапити у плей-оф-раунд за вихід до групового турніру Ліги чемпіонів, улаштує нічия.

У домашній грі проти голландців у "динамівців" давали збої фланги оборони. Даніло Сілва та Горан Попов, правий і лівий захисники відповідно, відіграли слабко. 3 серпня кияни проведуть виїзний матч чемпіонату України в Кривому Розі проти місцевого "Кривбасу". Можливо, в ньому дебютує недавно придбаний лівий захисник із Нігерії 27-річний Тає Тайво. Днями його взяли в річну оренду в італійського "Мілана", заплативши півмільйона євро з правом викупу за 2 млн.

Тайво був одним із найпомітніших гравців французького "Марселя", тому його купив "Мілан". В Італії нігерієць провалився: позиційно слабкий, він не зрозумів суті гри на Апеннінах. За потенціалом цілком може знадобитися "Динамо", якщо перед ним не ставити складних тактичних завдань. А витривалість та сильний удар у Тайво є.

Із "Феєноордом" Тає не допоможе, зате атакувальну гру команди в Роттердамі може посилити бразилець 27-річний Рафаель. Його придбали в німецької "Герти" трохи раніше за Тайво.

Рафаель — вільний художник, чудово бачить поле, може віддати точну передачу. Володіє чудовою стартовою швидкістю та тримає її на дистанції, може взяти на себе ініціативу й піти на обігрування кількох опонентів, звільняючи простір для партнерів у зоні атаки. Вада — нестабільний.

Головна проблема для тренера "динамівців" Юрія Сьоміна — ефективно розпорядитися кадровим добром, яке влітку дав йому власник клубу Ігор Суркіс. Вирішити негаразди в обороні, яка не дістала посилення, і знайти оптимальне поєднання гравців у атакувальній лінії. На це потрібний час. Добре, що необстріляність "Феєноорда" дає шанси "Динамо" здолати нідерландський клуб навіть у процесі ігрової перебудови.

Зараз ви читаєте новину «Сьоміну потрібний час». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути