пʼятниця, 17 лютого 2006 13:19

Сидоренко готується до дев"ятнадцятої перемоги

  Володимир Сидоренко з поясом чемпіона світу за версією WBA у вазі до 53,5 кг. Трофей він здобув рік тому
Володимир Сидоренко з поясом чемпіона світу за версією WBA у вазі до 53,5 кг. Трофей він здобув рік тому

Минулий рік став найуспішнішим у кар"єрі українського боксера Володимира Сидоренка. В лютому 2005-го він завоював звання  чемпіона світу за версією WBA, а наприкінці року захистив титул. У березні у Володимира черговий бій — з колумбійцем Рікардо Кордоба.

Зараз Сидоренко тренується у Німеччині. За манеру триматися на рингу його називають маленьким Тайсоном ("Літтл Тайсон").

Як живеться на чужині?

— Не скаржуся. У мене десять тренувань на тиждень. Вихідний лише в неділю. Мені треба два місяці інтенсивних тренувань, аби набути оптимальної фізичної форми.

Що ви знаєте про свого майбутнього суперника?

— Лише те, що це хороший боксер, який посідає перші місця в рейтингах усіх провідних боксерських організацій (у загальному комп"ютерному рейтингу боксерів цієї ваги у Сидоренка сьома позиція, його суперник — на восьмій. — "ГПУ"). Знаю, що він у двадцяти восьми поєдинках програв лише раз, та й то — дуже сильному тайцеві Пунсавату Кратиндаєнгджиму. Знаю, що Кордоба лівша. Оце, мабуть, і все. Але до початку бою я вивчу всі деталі.

Другий захист титулу ви мали проводити саме проти тайця Пунсавата. Чому не склалося?

— Важко сказати. Можливо, не зуміли домовитися промоутери. Можливо, суперника не влаштував фінансовий бік угоди. Можливо, у Пунсавата травма...

Їм спагетті — їжу, що не тільки висококалорійна, а й легко засвоюється

У професійному боксі такі речі — звичне явище. Наприклад, після того, як я став чемпіоном, мав боксувати з японцем Манабу Фукушимою. Але спочатку травмувався я, потім — він. А тоді не досягли фінансової згоди. Однак сподіваюся, цей бій таки відбудеться.

Чому ви так прагнете цього?

— Справа в тому, що чемпіонським поясом за версією WBC зараз володіє японець Хозумі Хасегава, з яким я й хотів би зустрітися в об"єднавчому двобої. Тож мені потрібна реклама в Японії.

А хто, на вашу думку, найсильніший боксер у вашій ваговій категорії?

— Багато говорять про мексиканця Рафаеля Маркеса. Можливо, колись зустрінуся з ним. Тоді й з"ясуємо, хто найкращий.

Ваша вагова категорія не така грошовита, як, наприклад, середня чи надважка. І боксери, прагнучи заробити вищий гонорар, переходять у важчу категорію. Не збираєтеся вчинити так само?

— Поки що ні. Я ж недавно став чемпіоном світу. Потрібно довести, чого вартий тут. А згодом — можливо. Я й так у перерві між боями набираю вагу до 55–56 кілограмів. Потім доводиться зганяти.

Який традиційний розпорядок дня перед боєм?

— О 9-й ранку — сніданок, об 11.00 — годинна прогулянка. Потім невеликий відпочинок і обід, коли їм спагетті — їжу, що не тільки висококалорійна, а й легко засвоюється. Після обіду — з 15-ї до 16-ї — сплю. Оскільки поєдинки звичайно починаються о 21-й або о 22-й, дозволяю собі ще й легку вечерю.

23 вересня 1976 року — народився в Енергодарі Запорізької області
1999–2000 — чемпіон Європи серед любителів
2000 — бронзовий призер Олімпійських ігор у Сіднеї
2001 — срібний призер чемпіонату світу серед любителів
2005 — чемпіон світу серед професіоналів за версією WBA
Зріст — 162 см, вага — 54 кг. Усього на любительському ринзі провів 310 боїв, з яких 290 виграв. На професійному ринзі здобув перемогу у всіх 18 поєдинках. Заслужений майстер спорту України

Зараз ви читаєте новину «Сидоренко готується до дев"ятнадцятої перемоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути