пʼятниця, 16 листопада 2018 05:30

Шевченко змушений буде зіграти без Марлоса

Автор: www.komandaonline.com
  Микола Шапаренко забив п’ять м’ячів у останніх чотирьох матчах за ”Динамо”
Микола Шапаренко забив п’ять м’ячів у останніх чотирьох матчах за ”Динамо”

— Гарантую, у жодного ­футболіста не буде розслабленості, — каже головний тренер збірної України з футболу Андрій Шевченко, 42 роки.

Його команда 16 листопада проведе заключний матч групового турніру Ліги націй. Гратимемо на виїзді проти Словаччини. Турнірного значення для українців поєдинок не має. Ми достроково посіли перше місце й у наступному розіграші турніру виступатимемо серед найсильніших збірних Європи. Також гарантували собі страховку на випадок невдалого результату у відбірковому турнірі до фінальної частини Євро-2020. Жеребкування відбудеться 2 грудня. Якщо Україна за підсумками кваліфікації у найкращому випадку посяде третє місце, то зможемо пробитися на Євро через стикові поєдинки як переможець групи Ліги націй. Шевченко проте запевняє: успіх у цих змаганнях не розхолодить його футболістів перед стартом відбору на Євро.

Тренер правий. Його команда показала у Лізі націй непоганий футбол. Але за нас зіграли кілька факторів. Чехія — один із суперників — кризова. Це дозволило перемогти їх в обох матчах. Проти словаків у Львові була рівна гра. Нам пощастило з суддівством: арбітр призначив суперечливий пенальті на користь команди Шевченка. Завдяки одинадцятиметровому було забито єдиний м'яч у ­зустрічі.

Ліга націй — напівофіційний турнір. Його статус вищий за товариські матчі, але поєдинки відбору матимуть більшу цінність. Шевченко став краще відчувати команду. Місяць тому у поєдинку в Італії наші зуміли "вилізти" з невдалого першого тайму і вирівняти ситуацію. Але загалом симпатична гра українців була пов'язана з появою у їхньому складі натуралізованого бразильця Марлоса. Саме його техніка, уміння протягти м'яч і віддати гостру передачу партнерові допомагало ­команді виходити в атаку. Це те, що не вдалося Зінченку та Коваленку у відборі до Кубка світу-2018, і те, на що не здатний Руслан Малиновський. Його диспетчерські можливості переоцінені. Інша річ, що є поставлений удар.

Тому цікаво поглянути на команду у Словаччині без травмованого Марлоса. Можливо, Шевченко дасть шанс 20-річному Миколі Шапаренку з "Динамо". На відміну від бразильця, позиція центрального атакувального півзахисника — його. Шапаренко тонко відчуває гру, скеровує атаки завдяки гарному баченню поля. Проте є проблеми з фізичною підготовкою. Він прогресує, але у таких матчах — на рівні національних збірних — провів тільки два матчі.

Відсутність Ярослава Ракицького та Андрія Ярмоленка — не проблема. Перший проводить провальний сезон. Можна спробувати Віталія Миколенка з "Динамо". Замість другого готові вийти на поле Віктор Циганков і ще один дебютант — Мар'ян Швед із "­Карпат".

Футбол. Ліга Націй

Дивізіон В. Група 1

16 листопада, п'ятниця

Словаччина – Україна

21:45. Трнава. Стадіон "Сіті Арена", розрахований на 19460 глядачів. Прогноз погоди: +5°С

Суддя: Нікола Дабанович, 36 років, Чорногорія

ТБ: "Україна"

Текстова трансляція: gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Шевченко змушений буде зіграти без Марлоса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути