Ексклюзиви
вівторок, 23 жовтня 2018 07:40

Шевченко повернувся до футболу часів Блохіна та Фоменка

Автор: REUTERS
  Півзахисник збірної України Марлос протистоїть чеху Боржеку Дочкалу (№9). Матч Ліги націй Україна — Чехія відбувся 16 жовтня у Харкові. Наші перемогли — 1:0
Півзахисник збірної України Марлос протистоїть чеху Боржеку Дочкалу (№9). Матч Ліги націй Україна — Чехія відбувся 16 жовтня у Харкові. Наші перемогли — 1:0

Зараз в Європі в багатьох командах триває перебудова. Змінюється покоління гравців, запрошують нових тренерів. Ліга націй — це шанс побачити власні проблеми та виміряти власну силу перед відбором до Євро‑2020.

На противагу більшості, збірна України — зіграна команда. Андрій Шевченко вже третій рік працює самостійно. Зрозуміло, що за цей час кістяк колективу сформувався. Тому зараз наша збірна переважає конкурентів.

Порівняно з попереднім відбором прогрес команди — очевидний. Ми не провалюємо окремі матчі. З'явилася стабільність, розуміння власних сильних сторін. Шевченко зміг об'єднати колектив навколо себе, надати гравцям психологічної стійкості.

Однак проблеми залишилися. Немає лідера в атаці — футболіста, який би завершував наступальні комбінації. Роман Яремчук поки "мовчить". Виникають проблеми в захисті, особливо на флангах. В останніх матчах багато помиляється Ракицький. Вважаю, поки Марлос повноцінно не знайшов себе в збірній. Його позиція на полі перетинається із зоною дій Ярмоленка. Коли вони грають на інших позиціях — у них не все виходить.

Непокоїть, що в останніх матчах збірна не мала ігрової переваги. Ми забиваємо м'ячі завдяки індивідуальній майстерності, а не командним діям.

Ми повернулися до того стилю футболу, який нам приносив успіх за часів Блохіна та Фоменка. Колишній помічник Шевченка іспанець Рауль Ріанчо завдав більше шкоди збірній, ніж приніс користі.

Бачимо, що гра в контроль м'яча зумовила кризу збірної Німеччини. Проблеми має Іспанія. Футбол стає все більш раціональним.

Руслан Малиновський за три роки в Бельгії суттєво виріс. Свого часу, коли працював у Вінниці, він приїздив на перегляд. Тоді мав проблеми в "Шахтарі". Одразу впало у вічі: футболіст швидко думає. Його дії спрямовані на конструктив та завершення атак. Малиновський мені дуже нагадує Федеріко Бернардескі з "Ювентуса". Обидва — шульги, у них навіть стиль удару подібний. Я тоді не наважився запросити його до команди. Руслан був 17-річним. Грати на рівні дорослих футболістів у першій лізі йому було б важко.

Зараз ви читаєте новину «Шевченко повернувся до футболу часів Блохіна та Фоменка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути