четвер, 22 жовтня 2009 18:11

Шевченко не забив "Інтеру" через важке поле

Минулого вівторка київське "Динамо" здобуло перше виїзне очко в груповому турнірі Ліги чемпіонів 2009/10. У Мілані підопічні Валерія Газзаєва зіграли внічию з італійським "Інтером" — 2:2.

85-тисячний стадіон "Джузеппе Меацца" у промисловій столиці Італії ввечері 20 жовтня відвідали 34 тис. глядачів. Найзавзятіші вболівальники "Інтера" розташувалися за північними воротами. Саме їх у першому таймі зайняв голкіпер "Динамо" 25-річний Станіслав Богуш, для якого це був дебютний матч у цьогорічному розіграші.

— Ні, сказати, щоб надто хвилювався, не можу, — говорить Богуш кореспонденту "ГПУ". — Більше року тому, коли виходив на стартовий домашній поєдинок проти лондонського "Арсенала", нервував більше. Усе-таки в "Динамо" опинився незадовго до цього. На вболівальників "Інтера" в першому таймі не звертав уваги. Інша річ, що галас, який вони здійняли, перешкоджав спілкуватися із захисниками.

Перший гол Богуш пропустив, коли вийшов із воріт і дав випередити себе Деяну Станковичу. Зізнається, що за це йому дорікнув центральний захисник Євген Хачеріді.

— Женя каже, що встигав добігти, — пояснює голкіпер. — Просто зреагував із запізненням. Але я прийняв рішення бігти на м"яч і був упевнений, що доберуся швидше. Та вийшло так, як вийшло.

Другий гол "Інтера" у ворота Богуша вийшов схожим на той, який забила "Оболонь" за три дні до міланського матчу.

М"яч тричі підстрибнув, доки я його вів до воріт

— Ідентичний момент, — погоджується Станіслав. — За голкіперськими канонами, мав пересунутися до ближнього кута. У цей момент центр тяжіння знаходився на лівій нозі. А тут — різкий удар у протилежний бік. Мене впіймали на протиході.

За 5 хв. до завершення матчу тренер "Інтера" Жозе Моуріньйо випустив номінального центрального захисника Марко Матерацці на вістря атаки. Запитую, які корективи вніс Богуш.

— Хлопці й самі на нього переключилися. Мене хід Моуріньйо не здивував — іще коли він працював у "Челсі", робив такий же фокус, відряджаючи на поле Роберта Хута.

Останнім із роздягальні виходить 33-річний Андрій Шевченко. Він єдиний з-поміж динамівців одягнений у цивільне, а не в клубний костюм. Каже, що після матчу залишається на день у Мілані.

Шевченка вболівальники господарів зустріли свистом — він вісім сезонів відіграв за найпринциповішого суперника "Інтера" — "Мілан" — і забив у "дербі" 14 м"ячів.

— Чесно, я навіть не чув свисту, — Андрій відволікається, бо повз проходять судді матчу на чолі з головним, англійцем Роном Аткінсоном. Шева дарує йому запасну форму. — Заздалегідь домовлялися, — пояснює. — А на полі обмінявся футболками зі Станковичем. Свистіли, кажете?

Відповідаю, що не тільки свистіли, а й кричали "вафанкуло" — "іди в дупу". Андрій щиро сміється.

— Уболівальники всі такі. Я не ображаюся. Але я ніколи не провокував фанів "Інтера". Навіть якби забив сьогодні. Реалізувати вихід сам на сам завадило погане поле. М"яч тричі підстрибнув, доки я його вів до воріт.

Колишній тренер Шевченка в "Челсі" Моуріньйо проходить повз Андрія, неголосно каже: "Шева". Футболіст на хвилю відволікається від інтерв"ю, обертається й відповідає: "Чао, містер".


Ліга чемпіонів. Груповий турнір.  Група "F". третій тур


"Інтер" (Мілан, Італія) — "Динамо" (Київ, Україна) — 2:2 (1:2).

20 жовтня. Мілан. Стадіон "Джузеппе Меацца". 34 тис. глядачів (розрахований на 85 847).

Суддя: Р. Аткінсон (Англія)

"Інтер": Жуліо Сезар, Майкон, Лусіо, Самуель, Ківу, Камбіассо (Матерацці, 46), Дзанетті, Мунтарі (Суазо, 46), Станкович, Снейдер, Ето"О.

Тренер: Жозе Моуріньйо (Португалія).

"Динамо": Богуш, Єрьоменко, Хачеріді, Алмейда, Маграо (Бетао, 70), Вукоєвич, Михалик, Ярмоленко, Шевченко, Нінкович (Гусєв, 65), Мілевський-к (Кравець, 90+1).

Тренер: Валерій Газзаєв (Росія).

Голи: Михалик (5), Станкович (35), Лусіо (40, у свої ворота), Самуель (47).

Попередження: Станкович (24), Майкон (29), Алмейда (31), Ківу (52), Шевченко (61), Мілевський (68), Вукоєвич (82), Дзанетті (83).


"Барселона" (Іспанія) — "Рубін" (Казань, Росія) — 1:2

Турнірна таблиця:

Наступні матчі

4 листопада (середа)

"Динамо"–"Інтер"; "Барселона"–"Рубін"

Зараз ви читаєте новину «Шевченко не забив "Інтеру" через важке поле». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути