Ексклюзиви
понеділок, 27 серпня 2007 16:55

Шевченко не хоче йти в "Динамо"

  Ігор Суркіс прагне психологічно допомогти Шевченку
Ігор Суркіс прагне психологічно допомогти Шевченку

Звістка про можливе повернення Андрія Шевченка до київського "Динамо", що пролунала на прес-конференції президента клубу в четвер, відразу ж облетіла буквально всі електронні ЗМІ. "ГПУ" вирішила з"ясувати ситуацію безпосередньо в президента "Динамо" Ігоря Суркіса, 48 років.


Ігоре Михайловичу, які шанси, що за вісім років Шевченко знов одягне футболку "Динамо"?

— Андрій не грає у складі "Челсі" — це факт. У подібній ситуації я б із задоволенням узяв його в оренду на три-чотири місяці. Платив би йому таку ж зарплатню, як і в лондонському клубі. Повірте, це дуже великі гроші. За них можна купити одного хорошого футболіста (за нашою інформацією, в "Челсі" Шевченко заробляє 120 тисяч фунтів на тиждень. — ГПУ).

Проте сам Андрій поки не горить бажанням повертатися до Києва...

— Цілком вірно. Він хоче пограти на більш високому рівні. Звичайно, чемпіонат України його не спокушає. Утім, ідеться про Лігу чемпіонів. Якщо ми проб"ємося в груповий турнір, то допомога Шевченка "Динамо" була б актуальною.

Ви вважаєте, що Ліга чемпіонів — серйозний аргумент для Андрія?

— Минулого тижня в півторагодинній розмові з Шевченком я сказав наступне: "Андрію, якщо ти не бачиш перспектив у команді Моурінью, то переговори зі своїм керівництвом. Оренда в Києві піде тобі на користь". У "Челсі" надлишок нападників, а в "Динамо" Шева гратиме в основному складі. Він до цього поставився вельми скептично. Андрій не впевнений, що його відпустять.

У "Челсі" надлишок нападників, а в "Динамо" Шева гратиме в основному складі

Чи не простіше вам, як президентові "Динамо", особисто переговорити з власником "Челсі" Романом Абрамовичем?

— Повторюся: в цьому питанні головне — бажання самого футболіста. Якщо Андрій скаже "так", я відразу ж наберу номер Романа Аркадійовича. Він розсудлива людина, й ми вирішимо проблему оренди. Інша річ — Моурінью. Я ж не знаю, чому він не підпускає Шевченка до основи. Можливо, це стратегічний хід — дати гравцеві відновитися, підійти до сезону в повній бойовій готовності. Португалець повинен пояснити свою позицію самому Андрієві. 31 серпня закривається трансферне вікно, й виходить, що форвард збірної України залишиться без ігрової практики.

Не боїтеся, що велика зарплата Шевченка негативно вплине на мікроклімат у команді? Очевидно, що провідним футболістам "Динамо" таких грошей клуб не платить?

— Цей момент мене хвилює найменше. До того ж ідеться про оренду, яка передбачає збереження зарплати. Не думаю, що в нинішній команді можуть виникнути подібні розмови. Коли 1999-го Шевченко йшов із "Динамо", ми не могли навіть припустити, що зможемо платити гроші на рівні європейських клубів. Сьогодні це реальність і в Україні, і в Росії. Тому ніяких образ бути не повинно.

Ви як і раніше вважаєте, що минулого літа Шевченко зробив помилку, помінявши "Мілан" на "Челсі"?

— Повірте, я висловлюю свою точку зору. У Мілані його обожнювали. В Лондоні у 30 років довелося починати практично нове життя. Андрій — лідер по духу, великий футболіст. Просто зараз психологічно йому потрібно допомогти. Київське "Динамо" для Шевченка на даному етапі було б ідеальним варіантом.

Зараз ви читаєте новину «Шевченко не хоче йти в "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути