четвер, 09 квітня 2009 18:23

Сеуканд відмовився від консультацій Богданова

  Анатолій Богданов був головним тренером збірної України з 1998-го по 2003 рік
Анатолій Богданов був головним тренером збірної України з 1998-го по 2003 рік

9 квітня вранці хокейна збірна України рейсовим літаком вирушила до Варшави. У столиці Польщі наші хокеїсти сіли в автобус і подолали 150-кілометровий шлях до Торуні. Це польське місто прийматиме чемпіонат світу в групі "В".

Переможець турніру отримає право наступного року грати у найсильнішому дивізіоні світового хокею. Збірна України була там із 1999-го по 2007 рік. Але позаторік підопічні Олександра Сеуканда втратили це місце. Тренера було звільнено, збірну доручено Володимирові Голубовичу. Торік на чемпіонаті світу в групі "В" в Японії наставник не домігся першого місця й позбувся посади. Головним тренером знову призначили Сеуканда. А на початку цього року консультантом збірної став Анатолій Богданов, 61 рік. Він привів "Сокіл" до здобуття бронзових нагород чемпіонату СРСР-1985.

Анатолію Васильовичу, ви до Польщі їдете?

— Їду. Але не зі збірною. З керівництвом Федерації хокею.

А чому не зі збірною?

— Сеуканд сказав, що цілком обійдеться без моїх порад.

У лютому збірна не змогла пройти до фінальної частини Олімпіади. Потенціал нинішньої команди більший?

— Думаю, він достатній. Якщо ми у Польщі зіграємо так, як проти Італії у кваліфікаційному турнірі (збірна України перемогла 3:2. — "ГПУ"), то проблем бути не повинно. Посядемо перше місце. А якщо так, як з угорцями (3:3), то всяке може статися. Але загалом у нас непогана компанія підібралася. Головні суперники — Італія й Польща. Остання більше тому, що господар.

Збірна провела чотири товариські матчі з російськими клубами, які грають у Континентальній хокейній лізі. Дві перемоги, дві поразки. Впала в око проблема з реалізацією більшості. Як її вирішити?

— Я відзначив не лише цю проблему. Ми пропустили три шайби, перебуваючи у чисельній більшості. Це забагато, і на такий нюанс треба звернути увагу. Реалізація більшості залежить від гармонії захисників. Має бути і ліворукий, і праворукий. Останній у нас один — Благой. Відповідно, вогняна міць у нас невелика. Треба пробувати, можливо, форвардів назад переводити. Бо якщо захисники не долучаються, не становлять реальної загрози, суперник, граючи у меншості, просто відкочується назад і там нав"язує боротьбу три у три.

Через травму не зіграє форвард Костянтин Касянчук. Відсутність гравця московського "Динамо" — відчутна втрата?

— Костя — класний хокеїст, пробивний. Він би допоміг, звичайно. Але ж без травм не обходиться у спорті. До цього завжди треба бути готовим.

Якщо не вийдемо до групи "А", це буде провалом?

— Я уникаю слова "провал". Розчарування — точно. Готували збірну через "Сокіл". Як слід не підготували. Зрозуміло, у "Сокола" були фінансові проблеми. Але, як на мене, клубу не треба було взагалі грати основним складом у плей-офф вищої ліги чемпіонату Росії. Ігор було багато, а тренувань мало. Той же Наваренко літав на чвертьфінал до Ханти-Мансійська. Він може бути не дуже "свіжим" у Польщі. Дефіцит тренувань перед турніром може датися взнаки. Та й думати на майданчику в Польщі у грі з Італією чи господарями треба буде швидше, ніж у матчах вищої ліги чемпіонату Росії. Тільки зрозумійте правильно: я не панікую. Збірна цілком може виконати поставлене завдання — посісти перше місце.




Хокей. Чемпіонат світу. Група "В". Календар матчів за участю збірної України


1 тур 11 квітня (субота)

14.00* Україна — Велика Британія (ТБ: "Спорт-1")

2 тур 13 квітня (понеділок)

17.30 Україна — Нідерланди ("Спорт-1")

3 тур 14 квітня (вівторок)

21.00 Польща — Україна ("Спорт-1")

4 тур 16 квітня (четвер)

17.30 Україна — Румунія ("Спорт-2")

5 тур 17 квітня (п"ятниця)

17.30 Італія — Україна ("Спорт-1")

*час — київський

До групи "А" виходить тільки переможець групи


Заявка збірної України


Воротарі — Ігор Карпенко ("Сокіл"), Костянтин Симчук ("Сибір"); захисники — Олег Благой ("Керамін", Білорусь), Сергій Кліментьєв ("Салават Юлаєв", Росія), Юрій Гунько, Юрій Наваренко, Віталій Люткевич, Олександр Побєдоносцев, Дмитро Якушин (усі — "Сокіл"); нападаючі — Сергій Варламов (СКА, Росія), Артем Гніденко ("Вітебськ", Білорусь), Андрій Міхнов ("Лада", Росія), Вадим Шахрайчук ("Металург" Мг, Росія), Олег Тимченко ("Юність", Білорусь), Віталій Литвиненко, Олександр Матвійчук, Роман Сальников, Олег Шафаренко, Дмитро Цируль, Сергій Харченко, Юрій Дяченко (усі — "Сокіл").

Тренер — Олександр Сеуканд

Зараз ви читаєте новину «Сеуканд відмовився від консультацій Богданова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути