пʼятниця, 22 жовтня 2010 01:46

"Шахтареві" треба думати про заміну Гюбшмана та Кучера

Автор: фото з сайта www. zenitbol.ru
  Румунський тренер Мірча Луческу очолює ”Шахтар” з літа 2004 року
Румунський тренер Мірча Луческу очолює ”Шахтар” з літа 2004 року

Минулого вівторка донецький "Шахтар" програв на виїзді лондонському "Арсеналу" в матчі Ліги чемпіонів. Сама по собі виїзна поразка від клубу, який не тільки грає у найсильнішому європейському чемпіонаті, а й належить до його лідерів, — не трагедія. Гірники все одно мають непогані шанси на вихід до 1/8 фіналу. А взяти реванш у "Арсенала" буде нагода 3 листопада в донецькому поєдинку.

Гнітить інше: рахунок матчу в Лондоні — 1:5 для "Шахтаря" та жалюгідна гра гірників.

Клуб — реальний гравець на європейському трансферному ринку. Його власник Рінат Ахметов витрачає не менше коштів на команду, ніж господарі "Арсенала". Але розгромні поразки гірників у Лізі чемпіонів трапляються періодично. Коли "Шахтар" програє у чемпіонаті України, зокрема "Оболоні", це розтлумачують відсутністю належної мотивації. У євроматчевих невдачах пояснення повинні мати іншу логіку. Виникає питання щодо ігрового рівня кожного з основних футболістів "Шахтаря". Аналізуємо цей момент із колишнім півзахисником клубу Сергієм Нагорянком, 38 років.


Воротар

Андрій Пятов

Загальний клас сумнівів не викликає. Не думаю, що гірникам треба шукати нового голкіпера. Але Пятова ніхто не "підпирає" — інші воротарі не можуть скласти Андрієві конкуренції. Звідси помилки на рівному місці. Не тільки в Лондоні, а й у домашньому матчі дворічної давнини проти "Барселони" та у фіналі Кубка УЄФА.


Правий захисник

Даріо Срна

Один із найкращих правофлангових Європи. Проте захисні функції виконує гірше, ніж атакувальні. Можливо, слід купити правого оборонця, а Срну використовувати в півзахисті.


Центральні захисники

Я би поступово награвав пару Чигринський–Кривцов.


Лівий захисник

Разван Рац

Невдало діяв і у Бразі, й у Лондоні, не встигав за суперниками. Луческу ще влітку висловлював невдоволення грою співвітчизника. Перевів би наліво Ярослава Ракицького.


Опорні півзахисники

Томаш Гюбшман, Олексій Гай, Фернандіньйо

Виконувати такий обсяг роботи, як колишній капітан "Шахтаря" Анатолій Тимощук, Гюбшман не здатний. Треба думати про посилення цієї ланки, якщо "Шахтар" хоче далеко піти у Лізі чемпіонів. Проблема Гая у тому, що він не відчуває себе твердим гравцем основи. Застиг у напівпозиції — то випустять, то ні. За таких умов прогресувати складно.

Бразилець Фернандіньйо — безумовний лідер, здатний рухати м'яч по всьому фронті атаки. Без нього в серйозних матчах "Шахтареві" робити нічого.


Атакувальні півзахисники

Вілліан, Дуґлас Коста, Алекс Тейшейра, Генріх Мхітарян

Усі бразильці надзвичайно обдаровані. Але виблискують вони тільки тоді, коли мають м'яча. Луческу треба навчити бразильців правильно рухатися без м'яча. Мхітарян недавно в команді, але вже відіграє значну роль. Може і взяти на себе гру, і партнера вивести на ударну позицію. Слід тільки додати у фізичній готовності.


Нападаючі

Луїс Адріано, Едуардо

Едуардо навіть у неоптимальній готовності знайде свій момент і заб'є гол. Адріано бракує стабільності та ігрової дисципліни. Але загалом комплектація цієї ланки нормальна.


Тренер

Мірча Луческу

Головна проблема його "Шахтаря" — невміння тримати удар і реагувати на хід матчу, який складається невдало. Команда Луческу в Лізі чемпіонів ніколи не перемагала, якщо пропускала першою.

Ліга чемпіонів.  Груповий турнір. Третій тур.  Група "Н"


"Арсенал" (Лондон, Англія) — "Шахтар" (Донецьк, Україна) — 5:1 (2:0)

19 жовтня. Лондон. Стадіон "Емірейтс". 60106 глядачів (розрахований на 60361). +9°С.

Суддя: Свейн Моен (Норвегія).

"Арсенал": Фабіанські, Ебуе, Скіллачі, Джуру, Кліші, Сонг, Уїлшир, Насрі (Аршавін, 72), Росіцькі, Фабрегас-к (Денілсон, 64), Шамах (Волкотт, 72).

Тренер: Арсен Венґер (Франція).

"Шахтар": Пятов, Срна-к, Ракицький, Кучер, Рац, Гюбшман, Гай (Жадсон, 68), Мхітарян, Вілліан (Дуґлас Коста, 46), Алекс Тейшейра, Луїс Адріано (Едуардо, 64). Тренер: Мірча Луческу (Румунія).

Голи: Сонг (19), Насрі (42), Фабреґас (60, з пенальті), Уїлшир (65), Шамах (69), Едуардо (82).

Попередження: Гюбшман (58), Луїс Адріано (59).

"Брага" (Португалія)–"Партизан" (Бєлград, Сербія) — 2:0

Турнірна таблиця:

Четвертий тур

3 листопада (середа)

"Шахтар"–"Арсенал"; "Партизан"–"Брага"

Зараз ви читаєте новину «"Шахтареві" треба думати про заміну Гюбшмана та Кучера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути