Ексклюзиви
четвер, 14 червня 2007 18:27

"Шахтар" урятує тільки купа новачків

17 червня команди вищої ліги зіграють останній тур у чемпіонаті України. Майже всі питання вирішено. Чемпіон — "Динамо", срібний призер — "Шахтар".

Ці команди зіграють у кваліфікаційному турнірі Ліги чемпіонів. Кияни почнуть турнір із третього раунду. "Шахтар" — із другого. На третьому місці "Металіст", далі — "Дніпро". Вони виступатимуть у Кубку УЄФА. "Чорноморець" заявиться до Кубка Інтертото. "Сталь" вилітає до першої ліги. Хто складе їй компанію, з"ясують у очному поєдинку "Ворскла" та "Іллічівець".

— Думаю, вилетить "Іллічівець", — каже "ГПУ" найкращий бомбардир Кубка світу-1994 Олег Саленко, 37 років. — Команди за класом рівні, грають, як і більшість, "бій-біжи". Але "Ворскла" грає вдома, випереджає суперника на три очки, тому полтавців влаштує нічия. (У випадку перемоги "Іллічівця" команди наберуть однакову кількість очок, але маріупольці випередять опонента через більшу загальну кількість перемог у турнірі. — "ГПУ").

Чому "Динамо" випередило "Шахтар"?

— Гірники застоялися в розвитку. Незрозуміла селекція: віддали класніших гравців — того ж Тимощука, — ніж придбали. Не побачив, хто може замінити Лаштувку чи Плетикосу. Український центр оборони, Кучер—Чигринський, теж не вражає  — незіграний. Це основні причини. Не так уже й сильно виступало "Динамо", не мала команда Дем"яненка запасу міцності, щоб на одній нозі обігравати середняків. Тому і втрачали очки в Алчевську, Кривому Розі, вдома з "Ворсклою".

Ахметов скуповує усіх талановитих українців

Що може змінитися в грі українських грандів наступного сезону?

— "Шахтар" її поліпшить, тільки якщо візьме купу кваліфікованих новачків. Сумніваюся, що це трапиться: міжсезоння коротке, і серйозно гірники посилюватимуться взимку. А те, що Ахметов скуповує усіх талановитих українців, враження ніякого не справляє. Ніхто з них у "Шахтарі" не розкрився. Без бразильців "Шахтар" — не "Шахтар". "Динамо" виграло все, що можна. Підсвідомо команда заспокоїлася, якість гри відійшла на другий план. Ніяких змін не буде. Кияни можуть потрапити в групу Ліги чемпіонів. Не більше. Останнім часом "Динамо" перебуває у замкненому колі. Серйозні невдачі викликають резонанс на якийсь час. Потім обіграний хтось із аутсайдерів в Україні, і вважається, що команда на правильному шляху.

Чим пояснити третє місце "Металіста"?

— Тренер, Мирон Маркевич, чи не найкраще знає український футбол — гравців та інших причетних до нього осіб. Він нормально контактує з власником команди Ярославським, знає, що і хто йому потрібен для вирішення завдань. На рівні інших "Металіст" виглядав цілком пристойно.

Чому "Дніпро" не може стати в один ряд з "Динамо" та "Шахтарем"?

— Це ще не самодостатній клуб, не ті амбіції. Ви уявляєте, щоб гравець перейшов із "Шахтаря" до "Динамо"? А "Дніпро" може спокійно віддавати своїх — Ротаня, Шевчука — і брати в оренду тих же динамівців.

Хто досягнув найбільшого прогресу у весняній частині сезону?

— "Харків". У потрібний момент Безсонов так його підтягнув, що про виліт питання не стояло давно. Потім розслабилися. Цікаво почав "Кривбас", але потім чи судді їх придавили, чи їхні успіхи були просто збігом обставин. "Зоря" з Косевичем стала іншою — міцнішою в усіх відношеннях. А взагалі більшість команд однакові, сіра маса.

Як повідомив "ГПУ" генеральний директор компанії "Медіа Спорт Промоушн" Сергій Харченко, матч "Ворскла"—"Іллічівець" по всій Україні не транслюватимуть. Репортаж на регіон вестиме лише маріупольське телебачення.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" урятує тільки купа новачків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути