вівторок, 21 травня 2019 05:40

"Шахтар" став чемпіоном України з футболу

Донецький "Шахтар" став чемпіоном України з футболу. Це третій поспіль титул тренера Паулу Фонсеки. За часи незалежності "Шахтар" здобув 34 трофеї. У київського "Динамо" — 33.

Можливості "Шахтаря" — найкращі в країні. "Динамо" за останні роки втратила всіх лідерів-легіонерів та зірок. А донецький клуб зміг зберегти Тайсона, Марлоса та Ісмаїлі, підписавши з ними нові контракти. Індивідуальна майстерність цих трьох футболістів та бомбардирський хист Мораеса витягнули команду на перше місце.

Проте сьогоднішній футбол "Шахтаря" не можна назвати таким, що розвивається. Це скоріше футбол результату та витискання максимуму з наявних гравців.

Високу якість гри донеччани не демонструють. Роль молодих гравців у команді мінімальна. Якщо на рівні чемпіонату такі речі проходять, то в єврокубках "Шахтареві" буде складно розраховувати вихід із групи Ліги чемпіонів чи "глибокі" стадії Ліги Європи. Тим більше — Марлоса переслідують травми, що позначається на його грі.

Минулого сезону чемпіонська інтрига тривала майже до останнього туру. В нинішньому — ще на початку квітня стало зрозуміло, що "Динамо" нездатна нав'язати боротьбу за перше місце.

Київський клуб упродовж сезону так і не вирішив проблему із форвардом.

Восени команда звично потрапила в "яму", втрачаючи очки із середняками. Наявність значної кількості молодих гравців поки не дає можливості підопічним Олександра Хац­кевича показувати стабільну гру. Хороші відрізки змінюються відвертими провалами.

22 травня "Шахтар" прийме "Динамо" в Харкові. Турнірного значення поєдинок не матиме. Але репутаційно його вага чи не більше за попередні матчі, коли підсумок боротьби був невизначений. "Шахтар" в очних матчах не переконує, що сильніше за "Динамо". А для київського тренера Олександра Хацкевича успішний результат у грі з чемпіоном — можливість продовжити контракт із клубом. Він закінчується 31 травня. Президент Ігор Суркіс думає щодо тренерської позиції наступного сезону.

Футбол. Чемпіонат України 2018/19. Прем'єр-ліга. 1–6-те місця. Результати матчів 29-го туру

"Зоря", Луганськ — "Шахтар", Донецьк — 0:1

"Динамо", Київ — "Маріуполь", Донеччина — 2:1

"Олександрія", Кіровоградщина — "Львів" — 0:1

Матч 30-го туру

22 травня, середа

"Шахтар", Донецьк — "Динамо", Київ.

19:30. Харків. Стадіон "Металіст", розрахований на 40 003 глядачі. Прогноз погоди: +15°C, дощ

ТБ: "Футбол 2"

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" став чемпіоном України з футболу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути